Pulski branitelji za objavu registra

0
Cilj registra jest utvrditi točan broj branitelja
Cilj registra jest utvrditi točan broj branitelja

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko usprotivio se najavama Vlade o objavi Registra hrvatskih branitelja, rekavši kako država ima mehanizme da i bez objave registra otkrije lažne branitelje.

Ministar branitelja Fred Matić, pak veli kako će objava registra bit na ponos časnim braniteljima.

S njim se slažu i predstavnici braniteljskih udruga iz Pule koji su i sami bili na ratištu. Što misli o objavi registra rekao nam je brigadir Marijan Mužinić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Istarske županije.

„Mi smo za to bili i ranije, ne vidim tu ništa kompromitirajuće. Nisu to nikakvi tajni podaci, već ime i prezime te status da se vidi koju je funkciju pojedini branitelj obnašao u ratu“, rekao nam je Mužinić koji smatra kako tu ništa nije kompromitirajuće, već se samo želi vidjeti tko je sudjelovao u ratu.

Ivica Lerotić, predsjednik pulske HVIDR-e istoga je mišljenja: „Mi nemamo što sakrivati. Ne vidim zašto se registar ne bi objavio. Zna se tko su bili branitelji, časno i pošteno smo radili svoj posao i toga se nikad neće sramiti“, rekao je Lerotić.

Napomenuo je kako je većina njegovih kolega istoga mišljenja. „Treba se znati tko je tko i što je bio u ratu. Puno toga tada će biti jasnije. Mi nemamo što skrivati“, rekao je Lerotić na kraju.

Registar će iznositi ime i prezime branitelja, ime oca te podatke o tome koliko je dugo bio na ratištu. (Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa