Medulin: Lista Emila Jukopile protiv imenovanja Severke Verbanac ravnateljicom Dječjih vrtića Medulin

0
Vijećnici Emila Jukopile navode da ustanova Dječji vrtići u Općini Medulin postižu zapažene rezultate u odgoju i obrazovanju najmlađih naraštaja i posluje dobro
Vijećnici Emila Jukopile navode da ustanova Dječji vrtići u Općini Medulin postižu zapažene rezultate u odgoju i obrazovanju najmlađih naraštaja i posluje dobro

Na sjednici od 21. studenog ove godine glasovima vladajuće većine u Općinskom vijeću Medulina donesena je odluka o imenovanju Severke Verbanac, dosadašnje pedagoginje dječjeg vrtića Rin Tin Tin u Puli, za ravnateljicu ustanove Dječjih vrtića Medulin. Nezavisna lista Emila Jukopile protivi se takvoj odluci jer se, po njima „temelji na izrazito manjkavu prijedlogu Upravnog vijeća te ustanove“.

„Naime“, smatra Jukopila, „Vijeće je propustilo od kandidatkinje zatražiti program za mandatno razdoblje, a potpuno je zanemarilo stav i mišljenje kolektiva koji je jedinstven u podršci Zdenki Ivandić, odgajateljici koja je svojim stručnim i moralnim kvalitetama zaslužila povjerenje i svojih kolegica i velikog broja roditelja koji su joj povjerili svoju djecu tijekom 16 godina koliko radi u tom vrtiću. Prednost su dali kandidatkinji Severki Verbanac, i to, kako kažu potpuno uopćeno, „na osnovu njezine struke, dosadašnjeg rada i edukacije“. Pitamo se koje su to kriterije stručnosti oni primijenili u ovom natječaju koji, uzgred budi rečeno, nije u svojim propozicijama  ni predvidio takav način vrednovanja kandidata“.

Jukopila nadalje navodi da ustanova Dječji vrtići u Općini Medulin postižu zapažene rezultate u odgoju i obrazovanju najmlađih naraštaja i posluje dobro. „Rezultat je to zalaganja dosadašnje ravnateljice Ružice Tešije, kolektiva zaposlenika i šire zajednice. Smatramo da je u  takvim okolnostima bolji izbor bila osoba koja je izrasla iz kolektiva i afirmirala se svojim radom i kao odgajateljica i kao zamjenica ravnateljice. Takva je dobra praksa, uostalom, prisutna u većini ustanova tog tipa i to zato jer osigurava stabilnost i kontinuitet u radu. Na žalost, većina vijećnika nije prihvatila naše argumente, što nas nikoga i ne treba čuditi. Naime, već duže vremena u Općinskom se vijeću razilazimo i u drugim sličnim situacijama kada pravu priliku dobivaju isključivo oni koji su po volji aktualnog načelnika Gorana Buića i njegovih sljedbenika. To nikako nije dobro jer će u vremenu koje nam predstoji svi građani naše općine morati raditi zajedno kako bi prebrodili nemale teškoće što nas očekuju,  bez obzira na to u kojem mjestu žive i koju političku opciju zastupaju“, stoji u priopćenju Emila Jukopile i vijećnika njegove nezavisne liste.      

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa