Stigla prva edicija vina Buzet: 511 boca malvazije i 445 terana

0

Prva edicija vina Buzet je Malvazija, 511 boca i Teran 445 boca. Malvazija je svježa 2018., a Teran je odstajan u drvenoj bačvi godinu dana i godište je 2017. Vino je s Vrhušćine iz naselja Medveji obitelji Črneka i ove godine smo njega izabrali za punjenje jer ima odlične rezultate na istarskim vinskim smotrama. Od slijedećeg tjedna će se uz ostale odlučne proizvode Buzeštine u poklon vrećicu stavljati i butilja vina koja nosi ime grada Buzeta.

Francuzi imaju to već vise 30 godina a evo sada se i “istarski Buzet”  pridruzuje u europsku vinsku obitelj gradova koji nose to ime. Zbog ograničene edicije, vino će imati samo nekoliko konoba i ostarija Buzeštine, ali se već za narednu godinu namjerava napraviti dupla količina sto će biti i za male trgovine Buzeštine. Krajem godine će se osim malvazije i terana, još jedna sorta predstaviti.

“To je moj doprinos turističkom ugostiteljskom brendiranju Buzeštine jer posjetitelji žele, kada dođu u neki kraj, kušati upravo lokalne specijalitete. Osim svih naših domaćih delicija do sada, tartufa, maslinovog ulja, sada imamo i vino Buzet.” Na etiketi se uz naziv i sve ostalo sto mora imati, nalazi i obiteljski grb Marušić koji osim maslinarske djelatnosti, ugostiteljske djelatnosti sada proširuje i na istarsko vino pod nazivom grada Buzeta. Kao brend, robnu marku. “Najavljujem i do kraja ljeta početkom Dana tartufa prezentaciju putne karte jedinstvene zone tartufa koja će biti podijeljena svim turistima koji dolaze kroz info punktove i smještajne jedinice kako bi se lakse orijentirali u mjesecima tartufarske sezone”, izjavio je Robert Marušić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa