Pazi što jedeš: U subotu u Pazinu najveći istarski eko sajam

0
Nenad Kuftić, Tanja Kocković Zabroski Vanja Valić
Nenad Kuftić, Tanja Kocković Zabroski Vanja Valić

Na konferenciji za medije, održanoj 21. studenog, predstavljena je manifestacija „Pazi što jedeš“ koja će se održati u subotu, 24. studenog od 10 do 16 u Pučkom otvorenom učilištu (Spomen domu) u Pazinu.

Voditeljica ovog projekta, mr. sc. Tanja Kocković Zaborski iz Etnografskog muzeja Istre u Pazinu predstavila je manifestaciju "Pazi što jedeš" kao suradnju Etnografskog muzeja Istre i Udruge ekoloških proizvođača - Istarski eko proizvod.

Tanja Kocković Zaborski predstavila je jednodnevnu manifestaciju koja se sastoji od stručnih predavanja koja će održati Lada Radin i Goran Zgrablić koji će predstaviti projekt „Taste of Croatia“; Maja Žebčević Matić iz Gradskog muzeja Požega koja će predstaviti projekt „Muzej u Loncu“ te predstavljanje kataloga izložbe „Ki sit ki lačan“.

Na sajmu će sudjelovati eko proizvođači iz Istarske, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije

Vanja Valić, zadužena za PR i marketing manifestacije predstavila je dalje program manifestacije. Zlatni sponzor manifestacije tvrtka Schneekoppe i Milford čajevi predstavit će se predavanjem Auguste Fabijanić: „Kako prepoznati proizvode pogodne za dijabetičare – nove regulative Europske zajednice“

Naglasila je da će sajmeni dio manifestacije obilovat će degustacijama i predstavljanjima ekoloških proizvoda. Na manifestaciji će biti tzv. 'dizajnerski kutak' gdje će biti predstavljeni predmeti za kućanstvo inspirirani tradicijom. 

Nenad Kuftić, predsjednik Udruge ekoloških proizvođača – Istarski eko proizvod predstavio je predavanja koja će biti na temu ekološke poljoprivrede i tradicijskih sorti sjemenja koja će održati Sunčica Pešak, Ranko Tadić i Nenad Kuftić.

Predstavljen je i popis eko proizvođača koji će sudjelovati na sajmu. Na sajmu će sudjelovati eko proizvođači sa certifikatom iz Istarske, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije koji će ponuditi svoje povrće, prerađevine, maslinovo ulje, kozji sir i ostale proizvode. Kuftić je naglasio da je to najveći eko sajam u Istri, te pozvao sve da u subotu posjete Pazin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa