Sve što je Cuccurin gradio tri godine, Zoričić srušio jednom izjavom

0
Plinio Cuccurin (Foto: Globus)
Plinio Cuccurin (Foto: Globus)

Napuštam Ladonju i odustajem od liste za Sabor, izjavio je za naš portal Filip Zoričić, 29-godišnji profesor hrvatskog jezika i povijesti iz Pule i u jednoj rečenici srušio sve što su Plinio Cuccurin i njegova Ladonja gradili tri posljednje godine.

Kada smo prvi put, dok Zoričić još nije i službeno potvrdio napuštanje Ladonje, objavili tu vijest, neki od komentara naših čitatelja bili su „kakva je to vijest“, „zašto je to toliko bitno“, „bilo je i prije političara koji su napuštali stranke“ i slično.

No, ovdje je riječ o nečem drugom. Naravno, da su političari i prije napuštali stranke, ali još se nikada u novijoj istarskoj povijesti nije dogodilo da neki političar napusti stranku, ili bolje reći da potpuno odustane od bavljenja politikom, nakon što je već formirana lista za Sabor te stranke na kojoj je i njegovo ime.

Pritom, dakako, mislimo na ozbiljne stranke, a Ladonja bi takva trebala biti s obzirom da je njezinim predizborima središnji dnevnik HTV-a posvetio gotovo 10 minuta, što na državnoj televiziji nije zabilježeno još od Tuđmanova doba.

Dakle, možete li zamisliti bilo koju ozbiljnu stranku da nakon objave svoje izborne liste, neki član te liste napusti politiku?! Čitava ideja predizbora u koju je Cuccurin uložio silne novce kompromitirana je samo jednom Zoričićevom rečenicom - da napušta Ladonju i to samo dva tjedna nakon što je formirana lista za Sabor, čiji je sastav, hvalili su se u Ladonji, formiran na najdemokratskiji način, dotad neviđen u hrvatskoj političkoj praksi. Ovim potezom Zoričić nije srušio samo ideju predizbora, već sve što je Cuccurin gradio posljednje tri godine. (Eleonora Vlačić)

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa