Hrelja će na predsjedničkim izborima podržati Milanovića

08.07.2019 - 17:47
Silvano Hrelja i Zoran Milanović (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)
Silvano Hrelja i Zoran Milanović (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Središnji odbor HSU-a na svojoj je 30. sjednici odlučio da će na predsjedničkim izborima podržati SDP-ova kandidata Zorana Milanovića.

Kako kažu, HSU nastavlja stratešku suradnju sa SDP-om u sklopu Deklaracije o dobrom društvu u cilju ostvarivanja promjena u Hrvatskoj u sljedećem izbornom ciklusu te će ta stranka, u skladu s ovom strateškom odlukom, biti aktivni sudionik predsjedničkih izbora.

Istaknuli su da su dosezi političke suradnje sa SDP-om na čelu sa Zoranom Milanovićem bili mjerljivi.

"Godine 2011. nastavili smo usklađivanje mirovina koje su prije toga dvije godine bile zamrznute. Predizborno obećanje da ćemo ukinuti povlaštene mirovine za saborske zastupnike, članove Vlade i suce Ustavnog suda ispunili smo na samom početku mandata 2011. Poboljšali smo Zakon o mirovinskom osiguranju na način da smo pravičnije odredili penalizaciju te omogućili umirovljenicima rad na pola radnoga vremena, što je izazvalo lavinu optužbi tadašnje oporbe, današnje vlasti. Uveli smo kategoriju mirovine za umirovljenike s dugogodišnjim stažom (60 godina života, 41 staža) koji odlaze u mirovinu bez penalizacije", naglasili su u HSU-u.

Nadalje ističu da su učinili održivim sustav dopunskoga zdravstvenog osiguranja definiranjem jedinstvene cijene police u iznosu od 70 kuna.

Naglašavaju da odluku o podršci temelje na dosadašnjoj suradnji, vrijednosnom sustavu, ali i karakteru kandidata te su poučeni zajedničkim radom i djelovanjem, sigurni da će se Zoran Milanović kao predsjednik brinuti za dobrobit svih građana Republike Hrvatske, donosi HRT

Tweet

Posljednje novosti