Puljani (ne baš glasno) trubili protiv poreza na nekretnine

0
Hrvatski laburisti - stranka rada građane pozivaju da ih podrže trubljenjem
Hrvatski laburisti - stranka rada građane pozivaju da ih podrže trubljenjem

Hrvatski laburisti su 21. studenog od hrvatskih građana, pa tako i žitelja Pule, tražili podršku protiv najavljenog poreza na nekretnine. Naime, kako bi pokazali što misle o prijedlogu Zakona o porezu na nekretnine, odlučili su se na akciju „Potrubi protiv poreza na nekretnine“.

Građani su trubili na Trgu Republike i Trgu Na mostu, a sve protiv Zakona koji bi, prema mišljenju Laburista, „zakačio“ najniži sloj.

„Nitko se ne buni protiv oporezivanja onih koji imaju više nekretnina, ali obični građani koji su bez posla ili u mirovini, ovim će zakonom ostati bez imovine“, kaže Damir Ilić, predsjednik županijske organizacije Hrvatskih laburista.  

Nepravednim smatraju kažnjavanje građana koji su za kuću ili stan godinama štedjeli, umjesto onih koji su kupovali zlato, umjetnine, pokretnine ili imaju novac u banci, a ovaj će ih zakon zaobići. Financijska moć građana u Hrvatskoj ne odgovara vrijednosti imovine i najvećim djelom je ispod te vrijednosti, smatraju Laburisti i dodaju da su mnogi građani svoje kuće gradili godinama i uglavnom se kreditno zaduživali, što ne znači da su bogati.

„Uz pomoć građana Vladi želimo poručiti da se protivimo porezu na nekretnine koji kažnjava građane koji su štedjeli, a nagrađuje špekulante i švercere“, zaključio je Ilić.

Iako su vozači uglavnom trubili, teško se oteti dojmu da su akciju mogli podržati i puno glasnije. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Laburisti na Trgu Republike u Puli
Laburisti na Trgu Republike u Puli

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa