Buzet proglašen gradom prijateljem djece

0
Počasni naziv „Grad prijatelj djece“ najviše je priznanje koje jedan grad može ostvariti za aktivnosti u području skrbi o djeci
Počasni naziv „Grad prijatelj djece“ najviše je priznanje koje jedan grad može ostvariti za aktivnosti u području skrbi o djeci

Na godišnjem Savjetovanju koordinatora Akcije  gradovi i općine – prijatelji djece održanom 20. studenoga u Zagrebu Grad Buzet proglašen je novim gradom – prijateljem djece. Buzet je tako među istarskim gradovima zajedno s Labinom ove godine prvi nakon Pule postao jedan od 40 hrvatskih gradova i općina koji nose ovaj počasni status (u akciju je ukupno uključeno 90 gradova i općina).

Počasni naziv „Grad prijatelj djece“ najviše je javno društveno priznanje koje jedan grad može ostvariti za aktivnosti koje se provode u području skrbi o djeci. Gradonačelnik Grada Buzeta Valter Flego zahvalio se u ime cijeloga grada ili kako se on izrazio „svoje obitelji“ na dodijeljenom priznanju, a posebno se zahvalio i svim svojim suradnicima koji svojim angažmanom život djece čine ljepšim i zaslužni su za ovaj počasni naziv. „Ovo priznanje ne gledamo kao na ostvareni cilj nego nam je to priznanje poticaj da nastavimo ovim putem te unaprijeđujemo život djece u našem gradu“, naglasio je Flego.

„Drago mi je u ime djece Buzeta reći da smo ponosni na dobiveni status koji će nas potaknuti da se naš glas u našem gradu čuje još jače i još bolje“, naglasila je Anamarija Guzijan učenica 6. razreda buzetske osnovne škole koja je kao potpredsjednica Vijeća učenika osnovne škole preuzela zajedno s gradonačelnikom priznanje i obratila se prisutnima. Osim Grada Buzeta na jučerašnjem su savjetovanju počasni status dobili još gradovi Labin, Grubišno Polje i Vinkovci te općine Radoboj i Stubičke Toplice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa