Završen kanfanarski ljetni kamp: 40 mališana uživalo u druženju

0

Prošlog je tjedna održan deveti po redu tradicionalni ljetni kamp za djecu u organizaciji Općine Kanfanar i Društva Naša djeca Kanfanar u kampu Colone u Balama. Čak četrdesettroje osnovnoškolaca, polaznika kampa, imalo je priliku uživati u šestodnevnom zajedničkom boravku i druženju pod šatorima, ali i mnogobrojnim organiziranim aktivnostima.

Ljetni je kamp otvoren podizanjem općinske zastave uz riječi dobrodošlice načelnika Sandra Jurmana. Uslijedile su brojne aktivnosti što pod morem, što u bližoj i daljoj okolici kampa. Za djecu je svakodnevno organizirano kupanje i luda zabava na trampolinu i toboganu Aquaparka u obližnjoj uvali. Polaznici kampa imali su priliku iskušati se u ronjenju pod stručnim vodstvom profesionalnih ronioca, a prilikom vožnje brodom upoznala su i obližnje otočiće.

Djecu je posebno razveselio posjet novootvorenom Paleo parku edukativno-istraživačkog, ali i zabavno-rekreacijskog karaktera. Nakon zabave u bazenu djeca su razgledala primjerke dinosaura u različitim dimenzijama, a prilikom edukativne šetnje prezentirana im je povijest dinosaura na tom području. Svoju su kreativnost djeca imala prilike izraziti na drugačiji način na likovnoj radionici pod vodstvom prof. likovnog odgoja Elene Vidulin.

Djeca su također svakodnevno uživala u različitim sportskim aktivnostima od odbojke na pijesku, nogometa do potezanja konopa, kao i mnogobrojnim društvenim igrama. U sklopu kampa organiziran je odlazak u Bale turističkim vlakićem na harmonikaški koncert OKUD-a Istra, obilazak starogradske jezgre te večernje druženje uz sladoled. Zadnju večer kampa organizirano je druženje uz glazbu i ples, a djeca su svoje dojmove zabilježila na papir sa željom da se i dogodine ponove ovu avanturu. Sve je završilo noćnim kupanjem. Posljednji dan organizirano je zajedničko druženje djece i roditelja, a svi su polaznici kampa od Općine za uspomenu dobili majice s natpisom „Općina Kanfanar – prijatelj djece“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa