Ladrovići: U stravičnoj nesreći poginuo 30-godišnjak iz Funtane

18.11.2012 - 05:53
Foto: Darko Tumpić
Foto: Darko Tumpić

U teškoj prometnoj nesreći na cesti Pazin - Poreč koja se rano jutros dogodila kraj sela Ladrovići nedaleko Baderne, smrtno je stradao vozač crvenog automobila Hyundai Getz, 30-godišnji D.R. iz Funtane.

Naime, Hyundai koji se kretao iz smjera Baderne prema Poreču u opasnom zavoju prešao na lijevu stranu i sudario se s autobusom marke Mercedes, koji je dolazio iz suprotne strane.

Sraz automobila i autobusa bio je silovit, o čemu svjedoči do neprepoznatljivosti uništen automobil i uništena prednja strana autobusa. Prizor na mjestu nesreće je stravičan. Od siline udarca Getz se doslovno prepolovio. Stražnji dio vozila ostao je "prilijepljen" za autobus, a prednji dio zajedno s podvozjem završio je u šumi uz cestu, na mjestu na kojem se vjerojatno dogodio sudar.

Dijelovi automobila razbacani su u dužini od 50-ak metara, a kontrolna tabla iz automobila odletjela je nekoliko desetaka metara dalje u smjeru kretanja automobila.

Ozlijeđeno 15-ak putnika iz autobusa od čega dvoje teže

Prema neslužbenim informacijama, u autobusu Zagreb gradnje bili su radnici, njih 30-ak, koji su putovali prema Rovinju. Kako saznajemo, među njima ima 15- ak ozlijeđenih od kojih dvoje teže, a zbrinuti su u Općoj bolnici Pula.

Očevid je trajao nekoliko sati, a vozačevo tijelo su po završetku očevida izvukli  vatrogasci. Naložena je obdukcija, kao i vještačenje vozila. Autobus je uklonjen pomoću teške dizalice i specijalnog vozila.

Zbog nesreće je od 06,07 sati za sav promet bila zatvorena cesta od Ladrovići do Bonaci. Promet se odvijao obilazno po makadamskoj cesti kod Ladrovići. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Prednji dio automobila završio je u jarku kraj ceste
Prednji dio automobila završio je u jarku kraj ceste

Kontrolna tabla odletjela je još desetak metara dalje od prednjeg dijela
Kontrolna tabla odletjela je još desetak metara dalje od prednjeg dijela

Očevid je trajao nekoliko sati
Očevid je trajao nekoliko sati

Tweet

Posljednje novosti