Filip Zoričić napušta Ladonju: Ego tripovi i pokornost ne prolaze kod mladih ljudi, napisao je na Facebooku

0
Filip Zoričić
Filip Zoričić

„Nije politika na mene, nije!“ napisao je na Facebooku Filip Zoričić, jedan od kandidata na predizborima Ladonje i član te stranke u Puli, a objavio portal Istranews.in. Zoričić je najavio da se povlači iz politike, ne krijući razočaranje svojim dosadašnjim iskustvom u politici.

„Za mene je politika susret različitih misli s istim plemenitim ciljem, bez sujete, a pogotovo bez ego tripova i tipova. Poslušnost i pokornost u 21. stoljeću kod mladih ljudi ne prolazi“, napisao je Zoričić, vjerojatno aludirajući na odnose unutar Ladonje.

Zoričić se ovime pridružio širokoj paleti poznatih i manje poznatih Istrana, koji su oduševljeno prihvatili politički program Ladonje i njenog osnivača Plinija Cuccurina, ali su se potom razočarali, ponajviše zbog Cuccurinovog načina vođenja stranke, koji je zapravo preslika korporacijskog modela upravljanja.

Zbog takvog načina rada i odnosa prema suradnicima Cuccurin je na svom relativno kratkom političkom putu ostao bez mnogih dojučerašnjih suputnika. Sjetimo se samo kandidata na Ladonjinim predizborima za župana s kraja 2008. godine? Bruno Poropat iz Rovinja i Josip Maras iz Poreča više nemaju nikakvih kontakata s Ladonjom, a Tulllio Fernetich iz Brtonigle, koji je nakon lokalnih izbora postao županijski vijećnik Ladonje, već duže vrijeme ne dolazi na sjednice Županijske skupštine. Znakovito je da na Županijsku skupštinu više ne dolazi ni Viktor Krapljanov iz Umaga.

S Ladonjom više nije blizak ni Goran Buić nositelj nezavisne liste u Medulinu, a otprije ni Eđeo Brenčić, predsjednik Liste za Plomin. Nakon što ga je napustila većina kandidata s pretprošlih predizbora, čini se da su Cuccurina sada počeli napuštati i kandidati s nedavnih predizbora. (Nenad Čakić)

Ilustracije preuzete s Istranews.in
Ilustracije preuzete s Istranews.in

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

DENTALNI/A ASISTENT/ICA

Do: 08.08.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 08.08.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR/KA

Do: 08.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/ICA-DOSTAVLJAČ/ICA

Do: 08.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA