Nijemci došli dilati drogu na festival u Vabrigu: Uhitila ih policija

0
S konferencije za novinare
S konferencije za novinare

U razdoblju od 30. svibnja do 1. lipnja, u turističkom naselju na području Vabrige, održan je glazbeni festival, na kojem su policijski službenici poduzimali brojne radnje u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga i drugih oblika protupravnog ponašanja. Rezultate policijskog postupanja su 3. lipnja na konferenciji za medije u Puli predstavili načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika i pomoćnica načelnika za kriminalističku policiju Policijske postaje Poreč Ingrid Paver.

''Policijski službenici poduzimali su brojne aktivnosti kako bi glazbeni festival prošao na visokoj sigurnosnoj razini pa tako nisu zabilježeni nikakvi incidenti, narušavanja javnog reda i mira ili imovinski delikti. Naše aktivnosti bile su usmjerene prema suzbijanju zlouporabe opojnih droga pa su tako policijski službenici postupali prema 44 osobe koje su zatečene u posjedovanju droge za vlastitu upotrebu, odnosno u počinjenju prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je troje državljana Njemačke osumnjičeno za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama'' rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije.

Naime, 31. svibnja oko 00.45 sati, policijski službenici su na prostoru održavanja glazbenog festivala zatekli 26-godišnjeg Nijemca koji je kod sebe posjedovao vrećicu s različitim vrstama droge. Mladić je pokušao pobjeći, no policajci su ga uskoro sustigli i priveli u policijsku postaju. Temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici su istog dana obavili pretragu apartmana u kojem su, osim 26-godišnjaka, boravili i 29-godišnjak i 31-godišnjakinja, oboje njemački državljani.

''Prilikom pretrage apartmana i prilikom zaticanja 26-godišnjaka, policijski službenici pronašli su ukupno 785 tableta ecstasy, 80.2 grama droge MDMA, 62.2 grama kokaina, 49.8 grama ketamina i 19.6 grama hašiša'' pojasnila je pomoćnica načelnika za kriminalističku policiju u Policijskoj postaji Poreč. Pronađena droga je oduzeta te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić''. Zbog sumnje da su u počinjenju kaznenog djela sudjelovali i 29-godišnjak i 31-godišnjakinja, policijski službenici su ih uhitili, a osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

U počinjenju prekršaja, odnosno u posjedovanju droge za vlastitu uporabu, zatečeno je 29 Austrijanaca, šest državljana Njemačke, četiri hrvatska državljana, dva Talijana te po jedan državljanin SAD-a, Slovačke i Švicarske. Od njih su policijski službenici oduzeli ukupno 53.1 grama amfetamina, 32 tablete i 0.3 grama ecstasya, 27.8 grama marihuane, 10.2 grama i jednu kapsulu droge MDMA, 8.9 grama kokaina, 1.2 grama hašiša. Većini su izdani prekršajni nalozi, dok se protiv četiri osobe podnose optužni prijedlozi nadležnom sudu. (Foto: PU istarska)
 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA