Zastupnik Borić (HDZ): Gospodine Kajin, vi ste postali šetebandijere!

0
Josip Borić
Josip Borić

U Hrvatskom saboru 15. studenog se raspravljalo o Zakonu o lokalnoj i regionalnoj samoupravi i Zakonu o lokalnim izborima, a Damir Kajin se, očekivao, zauzeo da i župani mogu istovremeno biti saborski zastupnici.

„Nema logike da načelnici i gradonačelnici mogu, a župani ne mogu biti zastupnici. Gradonačelnik Pule Boris Miletić bio je zastupnik, a grad sa 65 000 stanovnika ima dvostruko veći financijski fiskalni kapacitet od Istarske županije. I moj prijedlog bi bio da do idućih parlamentarnih izbora u radu Sabora mogu sudjelovati svi, i načelnici, gradonačelnici i župani, a potom nitko“, rekao je Kajin.

Odgovorio mu je Josip Borić, saborski zastupnik HDZ-a. „Čini mi se da je gospodin Kajin u zadnje vrijeme silno ambiciozan. 2010. je htio postati predsjednik Republike Hrvatske i po cijeloj Hrvatskoj je vikao: Svi za mnom! Onda je 2011. godine poželio biti umirovljenik na jedan dan pa je cijeloj javnosti rekao: Nisam ja štupido. Sada čujem da želi biti župan što je legitimno. Samo čujem i to da to želi biti pod tuđom zastavom, ako ne može pod svojom zastavom, znači pod zastavom IDS-a. Gospodine Kajin, to se u Istri zove šetebandijere. Bojim se da ste u 2012. godini vi postali šetebandijere“, rekao mu je zastupnik Borić. (D.K.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa