Flego predao kandidaturu za župana: Tvrdim da Istra može i mora bolje

0
Flego je potrebne dokumente o kandidaturi predao tajniku stranke Tediju Chiavalonu
Flego je potrebne dokumente o kandidaturi predao tajniku stranke Tediju Chiavalonu

Vidno raspoložen potencijalni IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego, sadašnji gradonačelnik Buzeta, 15. studenog u stranačkim prostorijama u Puli predao je svoju kandidaturu. Nakon što je u društvu tajnika IDS-a Tedija Chiavalona ispunio potrebne dokumente, obratio se medijima.

Flego je između ostalog kazao kako mu je izuzetno drago da će ta procedura kandidature za župana biti najdemokratskija moguća, najdemokratskija koja se u IDS-u ikad održala. „Ja ću za vrijeme unutarstranačkih izbora predstaviti svoj program i svoju viziju razvoja Istre članovima IDS-a i uvjeren sam da ću naići na podršku“, rekao je Flego.

Uvjeren je da je došlo vrijeme da novi ljudi, nova lica, preuzmu odgovornost i ubrzaju razvoj Istre. „Istra je prema svim pokazateljima jedna od najprosperitetnijih županija, ali tvrdim da Istra može i mora bolje“, dodao je Flego.

„Činjenica je da je u Istri cijeli niz projekata koji se provode. Ja sam ovdje da najprije ponudim njihov završetak, ali ne samo to. Imam u pripremi cijeli niz projekata koji se odnose na povećanje standarda građana, posebno nova radna mjesta, jer to moraju biti prioriteti“, rekao je odgovarajući na novinarsko pitanje što će poduzeti ako postane istarski župan

Ubrzati razvoj Istre i dati joj novi zamah i novu snagu, to je ono o čemu će Flego razmišljati. Dodao je i kako je nakon tri mandata u svom Buzetu, dva mandata u predsjedništvu IDS-a i dva mandata u predsjedništvu Udruge gradova, itekako upoznat s projektima u Istri. „Nakon cijelog niza koordinacije gradonačelnika, itekako poznam stanje u Istri. Zato tvrdim da što prije moramo završiti postojeće projekte, ali ponavljam kako imamo spremne i nove, kako bi Istri dali novu snagu“, izjavio je.

Flego: Uvjeren sam da ću naići na podršku
Flego: Uvjeren sam da ću naići na podršku

Odgovarajući na pitanje o Plominu, Flego je rekao kako u slučajevima takvih projekata treba biti vjerodostojan. „Od prvog trenutka pričamo kako Istra nije protiv ulaganja i investicija, međutim one se ne smiju događati nauštrb građana Istre. Ja ću sve učiniti kao kandidat i budući župan da se poštuje Prostorni plan Istarske županije i da se nikako ne dogodi Plomin 2“, naglasio je.

Brijuni Rivijeru, smatra, treba dovršiti. „Činjenica je da prioritet trebaju biti radna mjesta i da nama svima trebaju investicije, kao i da te započete projekte treba ubrzati i završiti“, ponovio je.

Kandidata su novinari upitali i da li se drogira na što se prvo od srca nasmijao, a onda izričito odgovorio da ne. „Nikad u životu nisam bio ni u kontaktu s tom napašću. O tome mislim sve najgore“, kazao je i naglasio kako treba učiniti sve za borbu protiv te pošasti.

Odgovarajući na pitanje zašto je siguran da će ga IDS poduprijeti u kandidaturi, Flego je rekao kako je siguran da će ljudi u IDS-u prepoznati njegove rezultate i realizirane projekte jer on, rekao je, nije čovjek koji se bavi populizmom, kalkuliranjem i plakanjem, već projektima. „Nisam, niti ću biti komentator, već kreator i tako ću i raditi. A ne govorimo o podjeli stolica, nego o tome da želimo ljudima u Istri omogućili bolji standard. Nakon dosadašnjeg iskustva, mislim da za to imam znanja, iskustva i mogućnosti“, rekao je.

Kako je i on, kao i Damir Kajin, iz Buzeta, novinari su ga upitali da i to komentira. „Kajin i Jakovčić su iskusni političari, ali nakon 20 godina i ulaganja IDS-a u nove, mlade ljude, mislim da je vrijeme za njih“, kratko je odgovorio, a Kajinovu kandidaturu nije komentirao.

„Drago mi je da imamo novu snagu i jedan novi IDS“, dodao je Flego koji je uvjeren da će ga Istrani, ne samo Buzećani, podržati. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa