Prijem uoči finalne utakmice Dinama i Rijeke

0

Pula ovih dana živi u znaku nogometa. Lijepa uvertira u nogometne dane bila je promocija knjige izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića „Rusija naših snova,“  a 22.5. prije samog finala Hrvatskog kupa između Dinama i Rijeke, za njihove predstavnike i predstavnike Hrvatskog nogometnog saveza, održan je prijem u Gradskoj palači. Predstavnike je primio gradonačelnik Boris Miletić, zajedno s istarskim županom Valterom Flegom.

Gradonačelnik Boris Miletić pozdravio je prisutne, te pohvalio jučerašnju promociju knjige Zlatka Dalića koji, kako je sam gradonačelnik rekao, povezao je cijelu naciju u jednu emociju, emociju zajedništva, jedinstva. Zahvalio se Hrvatskom nogometnom savezu na dolasku u Pulu, na odabiru Pule za finale Hrvatskog kupa, te poželio dobru utakmicu u prigodnom, sportskom raspoloženju.

U svom je govoru gradonačelnik Boris Miletić istaknuo da su posljednjih nekoliko godina, u Puli uložena značajna financijska sredstva u podizanje kvalitete sportske infrastrukture. Za razvoj sporta i sportske programe samo u protekle četiri godine Grad je uložio preko 100 milijuna kuna, gotovo četvrtinu ovogodišnjeg gradskog proračuna.

Kada je riječ o sportu, pored nedavno otvorenog suvremenog kompleksa Gradskih bazena, među najvažnije investicije svakako spada i obnova stadiona Aldo Drosina koji je obnovljen po najvišim europskim standardima i koji je nedavno, zahvaljujući suradnji Grada Pule i HNS-a dobio novi hibridni travnjak, istaknuo je gradonačelnik Boris Miletić.

Uz ostale sudionike, prisutne je pozdravio izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, koji je izrazio zadovoljstvo boravkom u Puli, gradu bogate povijesti i tradicije. Uz moto „neka bolji pobjedi“ pozvao je ljubitelje nogometa da uživaju u današnjoj finalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa između GNK Dinamo i HNK Rijeka, na stadionu Aldo Drosinana kojemu se očekuje i do 9000 posjetitelja.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa