Ernečić (SDP): Mogu biti bolji gradonačelnik od Demetlike

0
Jasmina Gruičić, Valdi Gobo, Željko Ernečić i Daniel Mohorović
Jasmina Gruičić, Valdi Gobo, Željko Ernečić i Daniel Mohorović

„Za gradonačelnika se kandidiram zato jer mislim da Labin može biti bolje mjesto za život! Mi, gradska organizacija SDP-a, i ja kao budući gradonačelnik, možemo raditi bolje od sadašnje gradske vlasti i možemo napraviti više“, rekao Željko Ernečić, kandidat SDP-a za gradonačelnika Labina.

Naime, Gradski odbor SDP-a Labin je 12. studenog donio odluku da će Željko Ernečić, gradski vijećnik i potpredsjednik labinskog SDP-a, biti kandidat te stranke za gradonačelnika Labina na izborima u svibnju 2013. godine.       

Ernečić je rođen 8. studenog 1957. godine u Vinežu, osnovnu i srednju školu završio je u Labinu, a diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu 1980. godine. Oženjen je za Dianu, ima kćerku Goranu, studenticu i sina Vida, učenika osnovne škole.

Nakon završetka Elektrotehničkog fakulteta u Zagrebu, smjer automatika, 1981. godine zaposlio se u tadašnjoj Prvomajskoj kao projektant elektronike. Osam godina kasnije je  s trojicom partnera osnovao Apliku, prvu labinsku informatičku tvrtku, od 2008. do 2010. godine radio je u I.T.V. Murexinu kao voditelj IT odjela, a trenutno radi u obrtu za informatičke usluge Kvarat u njegovom vlasništvu. Aktivni je planinar i član planinarskog društva Skitaci.

„Računam i na podršku drugih stranaka“

„Svojim angažmanom i radom u Gradskom vijeću, zajedno s ostalim kolegama vijećnicima, pokazali smo da smo dosljedni i da nam se može vjerovati, da se zauzimamo za malog čovjeka i da želimo boljitak gradu. Mislim da kao kandidat SDP-a mogu uspješno konkurirati za mjesto gradonačelnika. Isto tako računam na to da mogu dobiti podršku drugih stranaka.

Mislim da sam prepoznatljiv u Labinu, ljudi me poznaju i profesionalno i privatno. Moj cilj je da u okviru ovlasti lokalne samouprave postavimo jasna pravila i da se tih pravila  pridržavamo. Postavit ćemo sistem u kojem ćemo pošteno i pravedno svima dati priliku“, rekao je Ernečić na predstavljanju svoje kandidature.

Tajnik labinskog SDP-a Daniel Mohorović osvrnuo se na aktualne događaje rekavši da labinski SDP u potpunosti podržava odluku Predsjedništva SDP-a o raspuštanju vodstva istarskog SDP-a zbog političke pasivnosti.

Labinski SDP podržava smjenu županijskog vodstva stranke

„Pokušaji umjetnog sukobljavanja Istre i Zagreba, u svrhu homogeniziranja biračke baze, ovaj puta neće proći. Vrijednost svih projekata hrvatske Vlade prema Istri, koji su u tijeku ili će uskoro krenuti, iznosi više od 400 milijuna kuna, od projekta pulske Opće bolnice do studentskog kampusa u Puli“, kazao je Mohorović.

Gradska vijećnica SDP-a Jasmina Gruičić istakla je da se labinski SDP odavno odlučio za samostalan politički put, a protiv oportunizma i trgovine, odolijevajući pritiscima i podmetanjima.

„Kontinuirano i vjerodostojno smo, i nadalje to činimo, upozoravali na nepravilnosti rada gradske uprave: protivili smo se prodaji zemljišta u poduzetničkoj zoni po cijeni nižoj od procijenjene i proklamirali načelo da smo protiv prodaje zemljišta odnosno da smo za njegovo iznajmljivanje; suprotstavili smo se naplati parkiranja u Rudarskoj ulici u trenutku kada je to udar na gospodarskom krizom osiromašene džepove građana; protivili smo se kreditnom zaduživanju Grada radi povećanja proračuna; upozoravali smo da je gradnja nove gradske knjižnice i zaduživanje rupa bez dna, što se i pokazalo činjenicom da ona još ni danas nije u funkciji, suprotstavljali smo se govoru mržnje i širenju netolerancije od strane gradonačelnika te pozivali na poštivanje načela pravne države“, rekla je Gruičić. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa