Roman Carić podnio ostavku, Runko ostao bez zamjenika

0
Roman Carić
Roman Carić

Roman Carić, zamjenik načelnika Općine Kršan priopćenjem je objavio da je s današnjim danom, 21. svibnja 2019. godine, podnio ostavku na dužnost zamjenika načelnika Općine Kršan, funkciju člana Skupštine Komunalnog poduzeća 1. Maj Labin kao i funkciju člana Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Kockica Kršan.

Prema njegovim riječima ostavke su uvjetovane "isključivo osobnim poslovnim razlozima".

"Sukladno odredbama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakona o obavezama i pravima državnih dužnosnika, u skorom roku vratit ću se na svoje (prijašnje) radno mjesto – voditelj Odsjeka za pravne poslove Općine Kršan", rekao je Carić.

Roman Carić za zamjenika načelnika Općine Kršan izabran je na neposrednim izborima za načelnika kao zamjenik nezavisnog kandidata Valdija Runka. Odmah nakon izbora nagađalo se da će nakon dvije godine Runko fotelju načelnika prepustiti Cariću te da je to bio i jedan od razloga zbog kojeg je Carić pristao na kandidaturu. Očito su razlike između načelnika i njegovog zamjenika postale prevelike, a u kuloarima se već duže nagađalo da se Carić priprema na odlazak iz Općine Kršan, pa se može očekivati da će uskoro napustiti i dužnost voditelja Odsjeka za pravne poslove Općine Kršan. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa