U frontalnom sudaru na Ipsilonu poginuo 82-godišnjak iz Baderne

0
Smrtno je stradao vozač Passata
Smrtno je stradao vozač Passata

Na Istarskom ipsilonu, oko kilometar od čvora Ivoli u smjeru Tunela Učka, 13. studenog oko 16 sati, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Naime, u prometnoj nesreći sudjelovala su dva vozila koja su se frontalno sudarila. Prema neslužbenim informacijama, u sudaru je smrtno stradao 82-godišnji Anton Popović iz Baderne, vozač Passata, dok je 65-godišnjak s područja Kraljevca na Sutli, vozač Audija, lakše ozlijeđen.

Prema izjavama očevidaca, vozač Audija Q7, koji je vozio smjeru tunela Učka pretjecao je kolonu vozila kada je iz suprotnog smjera naišao Passat pulskih tablica pri čemu su se dva vozila frontalno sudarila.

"On je vjerojatno mislio da i dalje vozi po autoputu", rekao je jedan od vozača iz kolone, koji su šokirano gledali prizor čekajući da daju iskaz. Naime, kako kažu, Audi Q7 je njemačkih tablica pa pretpostavljaju da je vozač stranac te je očito zaboravio da je nakon čvora Pazin zapad prestao autoput, jer je pretjecao i nastavio voziti po lijevoj traci.

Na cesti nema vidljivih tragova kočenja, udarac je bio silovit, a silini udarca svjedoči do neprepoznatljivosti uništeni Passat i potpuno uništen prednji dio snažnog Audija.

Nakon sudara Audi se okrenuo za 180 stupnjeva, a Passat se nakon sudara zabio u zaštitnu ogradu.

Do završetka očevida koji je u tijeku, Istarski ipsilon, od čvora Ivoli do čvora Cerovlje, zatvoren je za sav promet, a vozila se sa čvora Ivoli preusmjeravaju na lokalnu cestu prema Cerovlju. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa