Todorić u Agrolaguni: Teško je gledati kako je svaki dan nezaposlenost sve veća

0
Todorić na proslavi Martinja u Poreču (Foto: Jutarnji list)
Todorić na proslavi Martinja u Poreču (Foto: Jutarnji list)

Na tradicionalnoj proslavi Martinja u Arolaguni u Poreču, kako piše Jutarnji list, okupili su se ovog vikenda menadžeri svih tvrtki iz Agrokorove grupacije, na čelu s predsjednikom Uprave Ivicom Todorićem. Događaj, kojemu je centralni dio ceremonija krštenja mošta, zamišljen je kao godišnje druženje Agrokorovih ljudi, s prigodnim Todorićevim motivacijskim govorom.

Parkiralište Agrolagune ispunio je impresivan vozni park s registarskim oznakama iz cijele Hrvatske i zemalja regije. Unatoč oluji koja je u nekoliko navrata opasno zatresla šator, garniranoj nestankom struje, što je trajalo par minuta, Agrokorovo Martinje prošlo je u opuštenoj atmosferi, uz domaće specijalitete, vina iz Agrokorova portfelja (Laguna, Belje, Iločki podrumi) i živu glazbu tamburaškog orkestra koji je branio boje kontinentalne Hrvatske, kao i akustičnog benda koji je na repertoaru imao hitove Dalmacije, Istre i Primorja. Samu ceremoniju krštenja obavila je skupina ''biskupa'' na čelu sa sve prisutnim Davorom Dretarom Dreletom.

Krštenja je obavila skupina ''biskupa'' na čelu s Davorom Dretarom Dreletom (Foto: Jutarnji list)
Krštenja je obavila skupina ''biskupa'' na čelu s Davorom Dretarom Dreletom (Foto: Jutarnji list)
Todorić u novu siranu u Istri ulaže 5 milijuna eura

U Poreču je Todorić obznanio investiciju od pet milijuna eura u novu, najveću siranu u Istri, u stanciji Špin, gdje se proizvodi sir od ovčjeg mlijeka. Najavio je i daljnja ulaganja u vinarstvo te da će im, nakon malvazije i graševine, idući izazov biti plavac. Prokomentirao je i proteklu godinu koja je, unatoč određenim neostvarenim planovima, u globalu bila uspješna.

- Godina je bila izazovna, ali na kraju bilježimo odlučne rezultate. Mislim da je odlična vijest da je najveća hrvatska kompanija u ovim uvjetima, kod pada BDP-a, industrijske proizvodnje i potrošnje, ipak našla načina da dobro i uspješno posluje - komentirao je predsjednik Uprave Agrokora za Jutarnji list proteklu godinu u kompaniji. Pitali smo ga je li u ovim vremenima teško doći do kredita za nove investicije.

- Ne, ni govora. Vidjeli ste da je Agrokor prije nekoliko dana ponovno izašao na svjetsko tržište kapitala. Dobili smo upis od nekoliko milijardi eura. Prema tome, za dobre projekte novca uvijek ima -  istaknuo je prvi čovjek Agrokora. Zatražili smo da prokomentira i rad aktualne Vlade.

- Mislim da koliko god je izazova za sve poduzetnike i zaposlenike, toliko je izazova i za Vladu. Preokrenuti sve ono što je naslijeđeno u pozitivan smjer ozbiljan je zadatak u ozbiljnoj situaciji. Mogu reći da Agrokor na sve to gleda vrlo ambiciozno i perspektivno. Mislimo da Hrvatska ima veliku priliku. Teško je gledati kako je svaki dan nezaposlenost sve veća, ali uvjeren sam da ćemo mi za nekoliko godina imati premalo radne snage i da ćemo je uvoziti. Hrvatska će krenuti, imamo veliku priliku i samo je važno da zajedno skupimo glave, da odgovorno i pametno radimo, osmislimo pametne strategije i mislim da će rezultati doći - odgovorio je Todorić i dodao da je pred Vladom dovršetak posla s EU, kao i izazovi ekonomske krize koja traje već nekoliko godina.

- Sve to nije ni lagano ni jednostavno. Čini mi se da timovi rade maksimalno i siguran sam da imamo izlaz i odličnu perspektivu - rekao je i dodao je da svi zajedno  trebamo raditi na ostvarenju tih ciljeva. Ivica Todorić skup je organizirao sa sinom Ivanom i njegovom djevojkom Milicom, a to je ujedno i njegovo prvo obiteljsko javno pojavljivanje s Milicom.

Mlađi nasljednik dinastije Todorić već je dulje u vezi sa srpskom ljepoticom. Manekenku koja se fotografirala za naslovnicu Cosmopolitana Ivan Todorić upoznao je u Miamiju, gdje je ona nosila revije. Ivan je svoju odabranicu prije nekoliko godina predstavio roditeljima i to navodno na vjenčanju sina Nikice Valentića. Ivan i Milica u javnosti se često pojavljuju zajedno s Ivanovim starijim bratom Antom i njegovom suprugom Martinom. Snaha Martina, bivša hrvatska misica i srpska manekenka Milica navodno se jako dobro slažu, piše Jutarnji list.

Todorićev sin Ivan s djevojkom Milicom (Foto:Jutarnji list)
Todorićev sin Ivan s djevojkom Milicom (Foto:Jutarnji list)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa