Medulinac Ipsilonom od Kanfanara do Pule vozio u krivom smjeru

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska prometna policija je 12. studenog oko 18,15 sati zaprimila dojavu da Istarskim ipsilonom kreće automobil u suprotnom smjeru.

Policijski službenici su  u 18,30 sati  na izlazu iz naplatnih kućica na petlji Pula zatekli 63-godišnjaka s područja Medulina koji je upravljao automobilom Hyundai, pulskih registracijskih oznaka, od petlje Kanfanar do petlje Pula u suprotnom smjeru. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv muškarca se nadležnom prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog, izvijestila je istarska policija.

Kazna za vožnju u suprotnom smjeru od dvije do pet tisuća kuna

Obzirom da je vožnja u suprotnom smjeru zasigurno jedan od najtežih prekršaja koje vozač može napraviti na autocesti te kao takav vrlo često rezultira prometnim nesrećama i stradanjima osoba, Policijska uprava istarska poziva vozače na oprez.

Savjeti za vozače koji primijete vozilo u krivom smjeru ili nakon obavijesti HAK-a: brzinu kretanja vozila smanjiti na 40 km/h; koristiti samo desnu prometnu traku, ne koristiti traku za pretjecanje (ne koristiti krajnju lijevu prometnu traku); ne koristiti traku za zaustavljanje vozila u nuždi koja bi trebala ostati prohodna za hitne službe); zabranjuje se pretjecanje vozila.

Predviđena novčana kazna za kretanje u zabranjenom/suprotnom smjeru je od 2.000 do 5.000 kuna, zabrana upravljanja određenom kategorijom vozila od 3 mjeseca, te 2 negativna boda.

Također, upozoravaju se vozači da prilikom uključivanja na autocestu obrate pozornost i poštuju postavljenu prometnu signalizaciju, te da ne vrše polukružno okretanje, kako se ne bi kretali u suprotnom/zabranjenom smjeru.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa