klub mladih ids-a

'Hrvatska duguje priliku vama mladima da radom ostvarite snove'

6
Sa sabora Kluba mladih IDS-a
Sa sabora Kluba mladih IDS-a

„Mladi su nositelji znanja, pravac bolje budućnosti, lice napredne Hrvatske, ali prije svega mladi su u Istri kreatori politika i pokretači razvoja svoje lokalne zajednice“, kazao je predsjednik Kluba mladih IDS-a Marin Lerotić na XIV. Izvještajnom saboru Kluba mladih IDS-a 12. svibnja u Pazinu.

Naime, u prepunom pazinskom Spomen domu danas se okupilo vodstvo Kluba mladih IDS-a, na čelu s predsjednikom te fiducijari podružnica Kluba mladih IDS-a. Također, Saboru su prisustvovali i predsjednik IDS-a Boris Miletić, nositelj liste Amsterdamske koalicije Valter Flego te član predsjedništva IDS-a Vili Rosanda, kao i ostali istaknuti predstavnici IDS-a. Potpredsjednik IDS-a Renato Krulčić, predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar i predsjednik IDS-a Pazina Davor Sloković izrazili su „veliko zadovoljstvo entuzijazmom koji je danas preplavio pazinski Spomen dom i razvedrio kišnu nedjelju, jer to je istinski pokazatelj koliko strastveno mladi IDS-a rade na razvoju i boljitku sredina iz kojih dolaze“.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić kazao je da se ponosi „vrijednostima i politikama IDS-a, rezultatima našeg rada na svim razinama, od Europe do najmanje općine te organizacijom Kluba žena i Kluba mladih“.

- No, s druge strane, situacija mladih u Hrvatskoj nažalost je daleko od zadovoljavajuće. Hrvatska duguje priliku vama mladima da svojim radom ostvarite svoje snove, duguje vam osigurati uvjete kao što ih mladi nalaze u ostalim europskim zemljama. To je ono za što za IDS i Amsterdamsku koaliciju predstavlja apsolutni prioritet, istaknuo je Miletić dodavši da je „kreativna, obrazovana i inovativna Hrvatska naš recept za odmicanje od dna na kojem se Hrvatska nažalost danas nalazi, ali moramo se prije svega izboriti da Hrvatska postane normalna zemlja“.

- To je naš prvi cilj kojeg možemo ostvariti već na nadolazećim izborima 26. svibnja. A nakon izbora slijedi prava bitka da pretvorimo Hrvatsku u naprednu, uistinu otvorenu i progresivnu zemlju, zaključio je Miletić.

Član predsjedništva IDS-a te dugogodišnji bivši predsjednik Kluba mladih Vili Rosanda istaknuo je da je „presretan kad vidi koliko je Klub mladih napredovao od svojih početaka do danas, jer ono što Klub mladih radi najbolje jest stvaraju zdrave temelje za još jači i još uspješniji IDS u budućnosti“. Dodao je da je svjestan da je „vrlo teško danas biti mlad i bavit se politikom, pogotovo u Hrvatskoj s HDZ-om na vlasti, i zato nije više dovoljno mijenjati stvari samo doma u Istri, već moramo svojim pozitivnim primjerima krenuti mijenjati i Hrvatsku nabolje“.

Predsjednik Kluba mladih Marin Lerotić osvrnuo se na rad Kluba mladih i konkretne rezultate u protekloj godini  kazavši da je „fantastičan osjećaj iskreno se ponositi radom našeg Kluba mladih“.

- Ali, iako je situacija u Istri puno bolja nego u većem dijelu Hrvatske, mi želimo još više i bolje. Mladi kao pokretači razvoja svoje lokalne zajednice i lice napredne Hrvatske zaslužuju najkvalitetnije i najbolje uvjete obrazovanja, rada, poslovanja te obiteljske i stambene uvjete, istaknuo je Lerotić osvrnuvši se na lošu situaciju u Hrvatskoj:

- Hrvatska nam ne daje puno razloga za optimizam, a statistike koje nas stavljaju na samo dno dna Europe zapravo su skroz suprotne od statistike naše Istre. Ali, kao što nas dobri rezultati motiviraju i guraju da radimo još jače, tako moramo zajedno pokušati i ovo crnilo i depresivnu svakodnevicu Hrvatske iskoristiti ne kao škužu da od Hrvatske odustanemo, već kao dodatnu motivaciju da upregnemo maksimalno i krenemo mijenjati čitavu zemlju.

- Na toj je ideji i nastala Amsterdamska koalicija, koalicija koja želi promijeniti HDZ-ovom politikom uništenu Hrvatsku. Amsterdamska koalicija postaje sila nadolazećih promjena u Hrvatskoj, i baš zato, Klub mladih IDS-a vjeruje ovoj koaliciji i u njoj prepoznaje jedinstvenu šansu da Hrvatska postane ono što su naši građani od prvog dana očekivali – normalna, moderna i napredna europska zemlja, zaključio je Lerotić.

Na kraju, nositelj liste Amsterdamske koalicije Valter Flego mnoštvu je okupljenih mladih kazao da su upravo oni, mladi, „jedan od prioriteta u budućem programu koji ću ostvarivati u Europskom parlamentu“. - Znamo što mlade najviše zanima – studij, posao, stan. Osim toga, naglasak je i na novim tehnologijama i IT sektoru te ono za što ću se svim silama boriti, da mladi imaju uvjete života i rada jednake kao i njihovi kolege u drugim europskim državama. Svari se mogu promijeniti ako preuzmete odgovornost na sebe! Zato smo se organizirali u Amsterdamsku koaliciju, jer želimo i hoćemo napraviti značajne promjene u Hrvatskoj, naglasio je Flego te poručio:

- Znajte da sam svima vama ovdje, kao i svim mladima u cijeloj Istri sto posto na raspolaganju, kao Istarski župan, a sutra i kao zastupnik u Europskom parlamentu. Veliko hvala na svemu što činite za svoje sredine i što ste od Kluba mladih IDS-a napravili najveću organizaciju mladih u Istri.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa