ucrtavaju se granice pomorskog dobra

Bezrezervna potpora gradnji ribarske luke u uvali Zonka u Štinjanu

1
Uvala Žunac ili Zonchi
Uvala Žunac ili Zonchi

U sjedištu Obrtničke komore Istarske županije u Puli 6. svibnja 2019. godine održan je sastanak s temom izgradnje ribarske luke u uvali Žunac/Zonchi (Zonka) u Puli, na kojem su, uz predstavnike Komore, Udruženja obrtnika Pula i Ceha ribara, sudjelovali i predstavnici Istarske županije (Upravni odjel za poljoprivredu), Lučke uprave Pula i tvrke "Luka Pula" d.o.o. Na sastanku se raspravljalo o stanju projekta, osobito u svjetlu medijskih napisa koji su dovodili u sumnju cijeli projekt.

Na sastanku je zauzet zajednički stav kako se daje bezrezervna potpora gradnju ribarske luke u uvali Žunac, čime se trebaju riješiti problemi priveza za ribare južne Istre. Od nužnih zahvata, najvažniji je uređenje pristupne ceste, kao i izgradnja lukobrana/valobrana i odgovarajućeg broja vezova.

U tijeku je ucrtavanje granice pomorskog dobra, te utvrđivanje statusa postojeće infrastrukture. Udruženje obrtnika Pula održat će sastanak ribara s ciljem utvrđivanja potreba, nakon čega će se zajednički redefinirati postojeće idejno rješenje. Za dio investicije planira se korištenje sredstava Europskog fonda za ribarstvo. U međuvremenu, pokušat će se naći privremeno rješenje za olakšanje položaja ribarima koji su vezani na operativnoj obali u Puli. U ime Ceha i Komore, izražena je zahvalnost Istarskoj županiji i Gradu Puli za potporu razvoju ribarstva.

 

 

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa