Poreč je grad s najvećim stipendijama za učenike i studente u Hrvatskoj

0

Poreč dodjeljuje najveće stipendije svojim učenicima i studentima, otkrilo je istraživanje koje je proveo specijalizirani portal gradonacelnik.hr na 116 hrvatskih gradova. I dok po istraživanju, studentske stipendije dodjeljuje 110 gradova uključenih u istraživanje, učeničke dodjeljuje samo 73, a Poreč se u obje kategorije pozicionirao kao grad koji dodjeljuje najveće stipendije za učenike i studente.

Naime, Grad Poreč svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko milijun kuna. Visina stipendija varira od 600 do 1.200 kuna za učenike, odnosno, od 800 do 1.600 kuna za studente, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima.

- Ulaganje u naše najmlađe sugrađane obilježilo je protekle dvije godine u Poreču. U dvije godine samostalno samo izgradili dvije osnovne škole i vrtić, a upravo dovršavamo nabavu za gradnju još jednog vrtića u Dračevcu, za koji smo od Ministarstva poljoprivrede dobili 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava., rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić povodom rezultata istraživanja.

- Osim ulaganja u infrastrukturu, naša je politika da sugrađane kroz razne mjere pratimo od rođenja sve do duboke starosti. Stipendije su svakako jedan od načina da podržimo mlade ljude u njihovom obrazovanju, a posebno nas veseli da veliki dio stipendista svoj poslovni i životni put nakon školovanja nastavlja upravo u svom rodnom gradu – Poreču., zaključio je Peršurić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U GRAĐEVINARSTVU

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 10.10.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA