Češki veleposlanik posjetio Poreč

0
S prijema u Gradu Poreču
S prijema u Gradu Poreču

Veleposlanik Republike Češke u Hrvatskoj, Nj.E. Vladimír Zavázal posjetio je Poreč povodom proslave Dana grada i Dana oslobođenja Poreča. Zavázal, inače doktor fizike i matematike, iza kojeg je dugogodišnja diplomatska karijera, na veleposlaničko mjesto u Hrvatskoj stigao je s pozicije direktora Sektora administrative i obrade podataka u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Češke, u kojem je obnašao mnoge vodeće dužnosti.

Veleposlanik je po prvi put službeno posjetio Poreč, nakon što je 2016. preuzeo službu u Zagrebu, a po samom dolasku susreo se s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem i predsjednikom Gradskog vijeća Adrianom Jakusom, te predsjednikom gradskog Odbora za međunarodnu suradnju Arduinom Matoševićem u Maloj vijećnici Grada.

Osim o predstavljanju Poreča i aktualnim projektima, razgovaralo se i o dobroj suradnji koju Poreč već ostvaruje s Češkom – Prag 6, najveći okrug glavnog grada Češke, grad je prijatelj Poreču od 2012. godine, a iz godine u godinu raste i broj gostiju iz te zemlje. Uz čestitke povodom proslave Dana grada, veleposlanik se pridružio i svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja se održala u kazališnoj dvorani.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA