"Kad sam pročitao ugovor napustio sam Masterchef"

0
Aleksandar Šibalić
Aleksandar Šibalić

U drugoj sezoni Masterchefa  svoje je kulinarsko umijeće imao prilike pokazati i Labinjan Aleksandar Šibalić. Između dvije tisuće zainteresiranih izabran je među prvih 50 kandidata, osvojio je pregaču i time izborio ulazak u TOP najboljih koji ulaze u Masterchef kuhinju. No, nakon što je pročitao ugovor, kojeg potpisuju svi kandidati, Aleksandar je odlučio vratiti pregaču i napustiti šou.

FILE OD BRANCINA
Aleksandrov file od brancina s pireom od mrkve i preljevom od naranče i maslinovog ulja dobio je jednoglasno prolazno - da. Najstariji član žirija Radovan Marčić je file od brancina pohvalio, Mate Janković je dao prolaznu ocjenu za pire, dok je za preljev od naranče i maslinovog ulja dobio prolaz od Dina Galvagna.

„Na audiciju me prijavila mama. Nakon što su me iz studija, uz brojna pitanja čak tri puta kontaktirali, trebao sam osmisliti jelo koje mogu spremiti u pola sata. Odmah sam se odlučio za riblji meni, ali sam razmišljao hoću li ipak stići u pola sata sve završiti. Odlučio sam pripremiti brancina s pireom od mrkve, preliven emulzijom od naranče i maslinovog ulja. Ponovno sam ih nazvao i pitao mogu li barem prije očistiti brancina uz napomenu da ću ga prilikom prezentacije filetirati pred njima, na što su i pristali“, kazao nam je Aleksandar koji je gotovo jelo potom slikao i poslao im mailom.

„Tada je došao i dan kad sam sve to trebalo pokazati pred žirijem. S ostalim sam kandidatima 29. siječnja došao u devet sati ujutro ispred hangara u kojem se održava natjecanje. Čekali smo da uđemo smrzavajući se vani na temperaturi od minus 12 stupnjeva. Selekcija se odvijala u jednom hangaru (slično TPS-u), koji je dio kompleksa studija Jadran filma. U blizini smo vidjeli studio gdje se snimao Big Brother, a naokolo su bili razbacani stari filmski rekviziti, te razna vozila, između ostalog i stari autobus iz filma „Tko to tamo peva“. Na red za prezentaciju sam došao negdje oko 17,45 sati, s time da smo imali pauzu između 14,30 i 16 sati. Pauze smo trebali iskoristiti za marendu koju smo si sami trebali kupiti. 

Nisam imao tremu, možda i zato što sam bio negdje u sredini, 16. po redu. Bio sam u posljednjoj, četvrtoj grupi kandidata. Prilikom prezentacije kuhali smo u jednom studiju, a potom jelo na kolicima dovezli pred žiri u drugi studio“, ispričao je svoj doživljaj audicije Aleksandar, koji je unatoč hladnoći koja nije bila ništa manja ni u sali, ipak uspio oduševiti zahtjevni žiri.

„PREVIŠE TRAŽE, A PREMALO DAJU“
„Sve je bilo odlično, ocjene su bile pohvalne, ali stavke u ugovoru kojeg sam trebao potpisati nakon što sam dobio pregaču, nisu mi se nimalo svidjele. Naime, u ugovoru između ostalog stoji pravo na 10 minuta telefonskog razgovora u tjedan dana. Ne moram istaknuti kako u vrijeme snimanja nema mobitela, televizora ni kompjutera. Zapravo kao u Big Brotheru.  Nagrada je primamljiva, jer iznos od 250 tisuća kuna nije zanemariv, ali tjedan dana boravka plaćeno je tek tisuću kuna. Nedjelja je slobodan dan, ali to je dobro onima koji su iz okolice, ali ne i nama iz Istre i Dalmacije. Zatim, imaju stavke gdje ukoliko prekršiš neka njihova pravila možeš platiti kaznu od dvije do 250 tisuća kuna. Onih 30 koji koji ne idu dalje, dobiju tek majicu i pregaču, a put sami financiraju. Mislim da previše traže, a premalo daju. Možeš biti i najbolji kuhar, ali tvoja ocjena ovisi samo o žiriju“, kaže Aleksandar, koji je svoje zasluženo mjesto u Masterchefu ipak odlučio ostaviti sljedećem kandidatu.

Na audiciju u Zagreb išao je u pratnji svog prijatelja Šefika Miskića kojeg, kaže Aleksandar, sve ovo nije pokolebalo, te se iduće godine namjerava i sam prijaviti. „Ono što me je najviše odbilo u ugovoru je ograničenost poziva što je za mene nikakva komunikacija s obitelji. Ukoliko prođeš dalje očekuju te četiri mjeseca snimanja u takvim uvjetima“, kaže Aleksandar dodavši kako je njegova kćerka bila najviše razočarana njegovim odustajanjem.

Inače, Aleksandar radi u građevini a u kuhinji se oduvijek odlično snalazi, što je i potaknulo njegovu mamu Sonju da ga prijavi. U svom domu kuha za svoju obitelj, suprugu Amru i trinaestogodišnju kćerku Enolu, a nerijetko je kuhar prijateljima na feštama, pogotovo kad se okupe na roštilju. (Tekst i foto: Divna Knežević)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa