Po treći put odgođeno stečajno ročište za Uljanik

24.04.2019 - 12:43
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Sudac Ivan Dujić po treći put je odgodio stečajno ročište o Uljanik brodogradilište do 13. svibnja. A ako do tada ne dođe do deblokade računa, stečaj će biti proglašen. Rekao je danas to u Pazinu sudac Ivan Dujić. Na ročištu nije bio čelnik Uljanik Grupe Emil Bulić, a odgodu je zatražio predsjednik uprave Uljanik Brodogradilišta Sandi Božac te predstavnici sindikata i Nadzornog odbora budući da idući tjedan u brodogradilište dolazi 18-člana delegacija kineskog brodogradilišta CSIC koji su zainteresirani za ulaganje. To je zadnja nada koja bi Uljanikovim društvima mogla osigurati međufinaciranje te odblokiranje računa.

Ta je kompanija, prema podacima Fine, u blokadi u iznosu od 100 milijuna kuna, a na prethodnom ročištu održanom 29. ožujka je Emil Bulić, predsjednik uprave Uljanika ustvrdio kako Vlada traži novog strateškog partnera, te je bio najavio i razgovore nadležnih državnih institucija s Europskom komisijom, vezane uz druga moguća rješenja u cilju nastavka restrukturiranja Uljanika.

U međuvremenu razgovori s EK nisu urodili nikakvim dodatnim rješenjima, ali je Vlada najavila kako će delegacija najvećeg kineskog brodogradilišta, na poticaj kineskog premijera, početkom svibnja posjetiti Uljanik grupu kako bi napravila dodatne analize, jer nakon dubinskog snimanja u siječnju nije dala ponuda za preuzimanje Uljanika. Novost je i to da je tvrtka Jan de Nul, kupac jaružala, najavila zahtjev za naplatu avansa u roku od sedam dana zbog neisporuke broda, što bi državu moglo koštati 922 milijuna kuna na ime jamstava, piše Novac.hr.

Tweet

Posljednje novosti