Dođite u Vodnjan na tribinu o održivom gospodarenju otpadom!

0
Vodnjan
Vodnjan

U sklopu projekta “"Saberi se - poberi sve, odvoji opasno – pospremi korisno" Grad Vodnjan organizira javnu tribinu o održivom gospodarenju otpadom. Tribina će se održati u petak, 26. travnja, s početkom u 19 sati, u Domu mladih, Istarska ulica 1, Vodnjan.

Cilj tribine je objasniti važnost odgovornog postupanja s komunalnim otpadom od smanjenja nastanak otpada i ponovne uporabe predmeta, do  pravilnog odvajanja otpada i kućnog kompostiranja.

Svakoga dana stvaramo velike količine otpada. Nakon što proizvod otpakiramo i upotrijebimo, ambalažu jednostavno bacimo, ne pitajući se što se događa s tim otpadom. Do sada smo smatrali da činom odbacivanja otpada prestaje naša odgovornost. Takve su nam navike, a one se teško mijenjaju. Mnoge su europske zemlje po tom pitanju već daleko dogurale, odvojeno prikupljaju i recikliraju i do 60 posto svojeg otpada i tako troše manje resursa i manje zagađuju svoj okoliš. Možemo promijeniti svoje navike te osim odvojenog prikupljanja otpada naglasak staviti i na smanjenje nastanka otpada i ponovnu uporabu te kućno kompostiranje.

Grad Vodnjan poziva građane da dođu  poslušaju praktične savjete koji će im pomoći da se što lakše snađu u novom sustavu gospodarenja otpadom. Tribinu organizira u sklopu provedbe Programa izobrazno - informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Općine Medulin i Grada Vodnjana. Projekt je sufinanciran iz Kohezijskog fonda Europske unije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa