Marušić napisao roman: kako će Buzet izgledati za 20 godina

0
Robert Marušić sa suprugom Dalidom
Robert Marušić sa suprugom Dalidom

Futuristički roman "Buzet, četvrtak 25.8.2039.", Roberta Marušića, buzetskog poduzetnika, ugostitelja, hoteljera, estradnog managera, predstavljen je na Veliki petak, 19. travnja uoči uskrsnih blagdana u prepunoj dvorani Narodnog doma u Buzetu. Autor oslikava Buzet kakvim ga zamišlja za 20 godina, na dan kada će proslaviti 70-ti rođendan. To je prvo književno dijelo u povijesti Buzeta koje govori o budućnosti toga kraja na način kako autor doživljava spoj tehnologije, čovjekovog trenutnog dostignuća i opće humanosti koju očekuje od društva.

Pripremajući proslavu svog sedamdesetog rođendana u 2039. godini, Robert portretira ne samo svoje sadašnje vrijeme, već i vlastito prošlo vrijeme, koje je naša današnjica, istaknuo je u predgovoru poznati novinar i publicist Davor Šišović koji je roman predstavio na buzetskoj promociji te rekao kako Marušić u romanu priča nesvakidašnju priču o svojoj i o budućnosti svoga kraja, sjeverne Istre, Buzeštine na poseban način.

Roman karakterizira realističan ali i pomalo utopijski pogled u budućnost. Tehnologija je visoko razvijena, ali ne idealno. Robertu je cijelo vrijeme čovjek na prvom mjestu, a kroz sve se stalno provlači jedan profinjeni oblik humora koji daje posebnu draž ovom literarnom dijelu, ocijenio je grafički i tehnički urednik David Ivić.

Roman "Buzet, četvrtak 25.8.2039.", ima 72 stranice, ukoričen je u mekom uvezu, nakladnik je Agencija Jet d.o.o. iz Buzeta, a tiskan je u nakladi od 300 primjeraka u Grafomarku Zagreb. U buzetskoj trgovini Salamander u Sjevernoj ulici je u prodaji od utorka 23.04. što je blagdan Sv Jurja, zaštitnika Buzeta kojega Robert spominje u romanu kao važan datum u budućnosti grada.

To je prvi puta da se Robert okušao i kao romanopisac.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VRTLAR/KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA