Preminuo poznati pulski gitarist Dalibor Pipo Matošević

0
Dalibor Pipo Matošević
Dalibor Pipo Matošević

Brojni glazbenici opraštaju se od kolege i prijatelja Dalibora Pipa Matoševića, pulskog gitarista poznatog po suradnji s brojnim hrvatskim glazbenicima, ali i kao član pratećeg benda Massima.

“Pipo je rođen 27. siječnja 1973. godine u Puli. Gitaru počinje svirati s petnaest godina, te formira rock bend u kojem svira gitaru i pjeva autorske pjesme. Tri godine kasnije formira novi autorski rock bend zajedno s Alenom Matoševićem s kojim snima demo snimku, a bend nastupa na Art Music festivalu u Puli. Ubrzo nakon toga otkriva afinitet prema jazz glazbi, te odlazi kod Elvisa Stanića na edukaciju, nakon koje njegov glazbeni stil kreće u drugom pravcu. Prvi profesionalni angažman ostvaruje u istarskom glazbenom sastavu Le Mond s kojim nastupa u Hrvatskoj i Europi.

Nakon sedam godina suradnje, zbog zamora materijalom, seli u Zagreb gdje se samostalno educira svirati flamenco gitaru. Paralelno počinje surađivati s mnogim estradnim pjevačima. Matična luka mu je prateći beand Massima Savića. U međuvremenu surađivao je s Ninom Badrić, Gibonnijem, sestrama Husar, Vannom i ostalima. Godine 2006. izdaje autorski jazz album pod okriljem diskografske kuće Dallas Records s bendom Labirinth. Surađuje i s etno bendom Movi Kan koji njeguje tradicionalnu sevdah glazbu. Stvara i jazz-etno instrumentalnu glazbu na flamenco gitari”, piše na Massimovoj služgbebnoj stranici.

Pipo je umro u 47. godini života. Od njega su se oprostili i brojni prijatelji i glazbenici.

"Od jutra tražim riječi, a nikad ih naći neću... Hvala za sve što si bio. Na pozornici i iza nje. Zbogom, prijatelju. Uvijek ćeš biti sa mnom, dragi Pipo...", napisao je Massimo.

"Glazbena scena je danas nažalost izgubila još jednog velikog a samozatajnog virtuoza na gitari. Otišao si puno prerano i u tišini dragi naš Dalibor Matošević-Pipo. Neka ti je meka ova naša Istarska crvena zemlja. Iskrena sućut familiji. Počivao u miru božjem dragi Pipo", oprostio se od kolege Tony Cetinski.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa