Zbog bankomata prepilili povijesna vrata: Peršurić prijavio policiji

0

„Devastiran je jedan od najljepših primjeraka historicističkih vrata u Poreču koji pokazuje zastupljenost visoke razine umjetničkog obrta tijekom austro-ugarskog razdoblja. Sama vrata su pomalo bila i simbol Trga slobode od njegovog nastanka do današnjih dana“, rezignirao je na svom FB profilu komentirao gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, kada je doznao da je netko napola srezao povijesna vrata smještena na Trgu slobode i tamo postavio bankomat.

„Ovakvo ponašanje i manjak poštovanja prema povijesti grada starog dvije tisuće godina me boli. Boli me kao Porečana, prije svega, a onda i kao gradonačelnika. Toliki ljudi se iz dana u dan trude svojim radom, zalaganjem, djelima i ponašanjem obogatiti i uljepšati ovaj grad koji je tu bio i bit će nakon svih nas, a dovoljno je da netko sve to zanemari i svojim postupkom dokaže koliko ne voli ni Poreč ni sve što Poreč ima.

Ovo sam već prijavio i policiji i Ministarstvu kulture - konzervatorskom odjelu, kako bi netko i odgovarao za ovakvo ponašanje. Jer za ovakve devastacije svi moramo imati nultu stopu tolerancije“, napisao je Peršurić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa