Potpisan ugovor s Natura Histricom:

Kreće uređenje park šume Šijana i Busoler

2

Povodm Dana planete zemlje koji se obilježava u ponedjeljak 22. travnja, ravnateljica JU Natura Histrica, Silvia Buttignoni i pulski gradonačelnik Boris Miletić u park šumi Šijana potpisali su danas ugovor kojim će Grad Pula financirati Naturu Histricu s 250 tisuća kuna za uređenje park šume Šijana i Busoler.

Nakon potpisivanja ravnateljica Buttignoni i gradonačelnik Miletić s mališanima Dječjeg vrtića Maslačak na obližnjoj su poljani posadili stabla hrasta medunca.

Današnja  akcija sadnje, djeci je bila izlet u prirodu, te su pokazala visoku razinu ekološke osviještenosti .

„Raditi s najmlađima,  najdraža mi je aktivnost, a veseli me  i činjenica što će upravo park šuma Šijana koja živi već naraštajima u srcu Puležana za izlete i šetnje, postat još bolje i adekvatnije mjesto okupljanja u prirodi“, istaknuo je Miletić te dodao da je Grad Pula potpisivanjem ugovora s Naturom Histricom potpisao financiranje od 250 tisuća kuna za uređenje park šuma Šijana i Busoler.

Naglasio je da će se  sredstva financiranja  utrošiti za cjelogodišnji nadzor park šuma, postavljanje info tabela, popravak puteva, radove na uređenju i održavanju staza, testiranje sigurnost igrala i ostale sitne popravke koje će šumu činiti još boljim mjestom za aktivnosti u prirodi.

„Uz već započeto uređenje parkova i zelenih površina na području grada, povoljniji proljetni vremenski uvjeti najava su još intenzivnije sadnje i obogaćivanja zelenih oaza. U samo posljednjih 10 godina, na području Pule je posađeno je više tisuća stabala, grmova i trajnica, čime se značajno smanjila emisija CO2 a. Samo ove godine zeleni fond grada obogaćen s više od 40-ak novih stabala. Na taj je način grad prikladno uređen i dotjeran te se dodatno osiguravaju uvjeti za održivi razvoj grada", rekao je Miletić.

Ravnateljica Silvia Buttignoni zahvalila je Gradu Puli što podržava ustanovu u radu, te najavila sve akcije koje su u planu ostvarivanja putem ove značajne financijske pomoći, te rekla kako je park šuma Šijana svake godine sve atraktivnije mjesto boravka u prirodi građana.

Park šuma Šijana nalazi se svega dva kilometra od strogog centra grada Pule. Ispresijecana je uskim vijugavim puteljcima. Površina park šume Šijana iznosi 152,13 ha. Posjet je moguć tijekom cijele godine, a ulaz je slobodan.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa