sindikat o uljaniku:

'Ma džaba vam svi Kinezi ako ćete uništiti hrvatsku industriju'

1
Foto: HRT
Foto: HRT

Savez samostalnih sindikata Hrvatske zajedno sa Sindikatom metalaca Hrvatske i Europskom konfederacijom sindikata zahtijeva od Vlade i premijera Andreja Plenkovića da hitno donesu odluku o sudbini Uljanik grupe i tako prekinu agoniju radnika, koji četiri mjeseca nisu primili ni kune plaće, javlja HRT.

Iako je premijer krajem ožujka poručio da neće podržati predloženi plan restrukturiranja pulskog i riječkog brodogradilišta, sindikalci ističu da konačna odluka o sudbini brodogradilišta još nije donesena, pa traže da se ona donese idućeg tjedna, a ne poslije europskih izbora. Sumnjaju da sudovi neće donijeti odluku o stečaju, sve dok im netko iz Vlade to ne sugerira.
- Ali ako u ovom trenutku sada ne riješite problem ova dva brodogradilišta, vi ćete biti ti koji su zakucali zadnji čavao u lijes hrvatske industrije. Ma džaba vam svi Kinezi koji vam dolaze ovih dana ako ćete uništiti hrvatsku industriju, poručuje Mladen Novosel iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

- Očekujem od hrvatske Vlade da već početkom idućeg tjedna donese određenu odluku pa mi ćemo je pozdraviti pa kakva god da bude, samo da se prekine agonija - rekao je Juraj Šolić iz Sindikata metalaca Hrvatske u 3. maju. Sindikalci su predstavili i dopis o položaju radnika u brodogradilištima Uljanik grupe, koji su Plenkoviću uputili Europska konfederacija sindikata i europski sindikat IndustriAll. U njemu se upozorava na "neprihvatljiv izostanak ustavnih i ljudskih prava radnika brodogradilišta u državi članici Europske unije u 21. stoljeću", te se poziva premijera da hitno pronađete rješenje za radnike i osigura provedbu restrukturiranja, javlja HRT.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa