Sete Sois Sete Luas

Umag postao dio velike festivalske obitelji mediteranske glazbe

0
Gradonačelnik Umaga i zamjenik gradonačelnice Alcazar de San Juan
Gradonačelnik Umaga i zamjenik gradonačelnice Alcazar de San Juan

Od 29. do 31. ožujka 2019. godine, delegacija Grada Umaga predvođena gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom, gostovala je na trodnevnom susretu sudionika Festivala „Sete Sóis Sete Luas“, u prijevodu sedam sunca sedam mjeseca. Riječ je o Festivalu mediteranske narodne glazbe koji se, putem Mreže za kulturu, punih 27 godina promovira u dvanaest zemalja Mediterana i država portugalskog govornog područja (Francuska Gvajana, Brazil, Capo Verde, Francuska, Italija, Maroko, Portugal, Španjolska, Slovenija, Turska, Tunis, La Reunion), odnosno više od trideset gradova diljem svijeta. Što se našeg područja tiče, gradovi Rovinj i susjedni Piran već su godinama uključeni u ovaj prekrasan projekt, a od ove godine i naš će Umag ugostiti neke od najboljih umjetnika iz cijelog svijeta.

Tim povodom, gradonačelnik Grada Umaga je pozvan od strane organizatora na 27. Susret delegacija koji se održao u gradiću Alcazar de San Juan, u središnjoj Španjolskoj, ne bi li predstavnicima ostalih gradova predstavio Umag, bogatu umašku povijest i kulturno-umjetničku baštinu.

Uz posjet znamenitostima regije Castilla-La Mancha, održan je susret s gradonačelnicom Alcazar de San Juan-a i njenim zamjenikom, a prilikom kojeg je domaćinima uručena umaška monografija. Ujedno, održano je desetak bilateralnih razgovora s predstavnicima drugih gradova u kojima se Festival održava, a sve s ciljem međusobnog povezivanja, umrežavanja i provedbe zajedničkih projekata financiranih sredstvima Europske unije te eventualnog širenja Festivala na druge gradove.

Festival „Sete Sóis Sete Luas“ , koji predstavlja projekte narodne glazbe, uličnog kazališta te likovne i gastronomske umjetnosti, a kojem potporu pruža Europska unija, ali i književnici dobitnici Nobelove nagrade Dario Fo i Jose Saramago, u Umag dolazi ovog ljeta u okviru programa „Umago summer“. 

Točnije, Umažani će 15. i 16. srpnja uživati u glazbi sastava Estrelas7luas orkestra, sastavljenog od glazbenika iz Brazila, Grčke i Portugala, dok ćemo narednu večer moći mislima i glazbom otići do  Zelenortskih otoka uz glazbu 7LuasMaioBand-a, a čiji se repertoar temelji na glazbenoj tradiciji otoka cvijeća. Riječ je o pravoj glazbenoj poslastici za naš Umag, koji je i službeno postao ponosan član velike multikulturalne obitelji Festivala „Sete Sóis Sete Luas“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa