Vojna vježba Štit započela rekreativno i sportski

0

Predstavnici Hrvatske vojske, koji borave na vojnom poligonu Rt Kamenjak, a koji nosi ime po proslavljenoj 119. Brigadi, zajedno s mještanima i predstavnicima općine Medulin, hodočastili su 31. ožujka Križnim putem u Premanturi.

Prisutnima se pridružio i velečasni Joel Catary sa krizmanicima iz Kanfanara, a procesiju je vodio velečasni Ivo Topalović. Na hodočašću je bilo oko 300-injak sudionika.

Istoga dana održana je prijateljska utakmica između ekipa Hrvatske vojske, učesnika vojne vježbe Štit 2019 i ekipe Općine Medulin. Utakmica je završila neriješeno, rezultatom 3:3, a druženje svih prisutnih nastavljeno je u prostorijama tenis kluba Banjole.

Vojna vježba Štit 19 glavni je obučni događaj postrojbi protuzračne obrane u 2019 godini. Štit je vojna vježba s najdužom tradicijom u Hrvatskoj vojsci. Održava se dvadeset petu godinu, a s obzirom da je u početku održavana dva puta godišnje, ovogodišnji Štit bilježi svoju 32. provedbu. Vježba se održava od 1. do 5. travnja na vojnom poligonu 119. brigade Hrvatske vojske na Rt Kamenjaku, a u vježbi sudjeluje 400 pripadnika Hrvatske vojske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa