Pulski gimnazijalci debatirali o budućnosti Europske unije

0

U sklopu programa Susreti u Gradskoj vijećnici - Appuntamenti in Consiglio municipale 1.4. je u pulskoj Komunalnoj palači održana debata Debatnog kluba pulske Gimnazije o budućnosti Europske unije. Učenike je dočekao predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić koji im je predstavio specifičnosti i činjenice o povijesnoj Komunalnoj palači, a potom ih je ukratko upoznao i sa načinom rada i funkcioniranja Gradskog vijeća kao predstavničkog tijela.

U svom je uvodnom izlaganju predsjednik Gradskog vijeća kazao kako je intencija Susreta u Gradskoj vijećnici dodatno otvoriti vrata palače javnosti te kako je važno dati priliku mladim sugrađanima da iskažu sav svoj talent, umijeće i znanje. Učenike su pozdravili i ravnatelj Gimnazije Filip Zoričić te profesorica Tanja Carić koja i vodi Debatni klub, a potom su učenici, simulirati rad Gradskog vijeća te su dvije suprostavljene strane iznijele stavove i argumente o tome treba li Europska unija biti isključivo ekonomska zajednica.

Učenici su se u raspravi dotaknuli tema poput mobilnosti unutar Europske unije, gubljenja suvereniteta i općenito o radu institucija. Rasprava se vodila i oko članka 13., a učenici su stavovima i izlaganjem parirali pravom Gradskom vijeću Grada Pule koje se inače održava u Gradskoj vijećnici. Cjelokupni događaj mogao se pratiti putem prijenosa uživo na web stranicama Grada Pule te također će biti preneseno 1.4. navečer na programu TV Nove.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa