Gašenjem javne rasvjete Umag podržao Sat za planet Zemlju

0
Umag
Umag

U okviru globalne volonterske akcije  WWF-a „Sat za planet Zemlju", a koju ove godine krasi moto Skini se s plastike, navuci se na prirodu, Umag je ponovno odlučio dati svoj mali, ali značajan doprinos. Naime, 30. ožujka od 20.30 do 21.30, ugašena je umaška javna rasvjeta na glavnom trgu.

Tako  je i Umag, uz zagrebačku katedralu, dubrovačke zidine, pulsku arenu i splitsku rivu na sat vremena ostao bez rasvjete ne bi li se potaknulo građane da ozbiljno shvate štetnosti klimatskih promjena te da osobno djeluju kako bi ih umanjili.  Zemlja je suočena s dvostrukim izazovom klimatskih promjena i propadanja biološke raznolikosti te je najveći svjetski pokret za očuvanje planeta usmjeren na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti.

„Sat kojeg smo proveli u mraku trebao bi poslužiti kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta. Priroda nam je od vitalne važnosti, ona podupire naš ekonomski napredak i razvoj, naše zdravlje, blagostanje i opstanak. Ali mi guramo planet do granica i priroda je ozbiljno ugrožena.“, ističe Petra Boić Petrač, voditeljica inicijative u WWF Adriji. „Plastična kriza koju smo uzrokovali velika je prijetnja opstanku naših mora i zbog toga se moramo zajedno izboriti za bolju budućnost bez plastike. Ovaj Sat za planet Zemlju idealna je prilika za stvaranje nezaustavljivog pokreta za prirodu i za donošenje odluka koje će utjecati na bolje sutra.“

Hrvatska je dio ove akcije od 2009. godine, a naš se Umag u istu uključio 2016. godine ne bi li prenio vrlo važnu poruku očuvanja zdrave, održive i klimatski otporne budućnost za buduće naraštaje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa