Uspješno polugodište za Glavičića: pročitajte što je sve napravljeno!

0
Valter Glavičić (foto: Roberto Matković)
Valter Glavičić (foto: Roberto Matković)

Vijećnici Gradskog vijeća Labina na posljednjoj sjednici jednoglasno su prihvatili Izvješće o radu gradonačelnika Valtera Glavičića za drugu polovicu 2018. godine, odnosno za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca.

U svom polugodišnjem izvješću Glavičić je podsjetio na mnogo različitih aktivnosti koje su obilježile drugih šest mjeseci prošle godine: radilo se na vrtiću, školama, igralištima, te iako se to još, po njegovim riječima, ne vidi, Grad uporno radi na dokumentaciji koja će uskoro postati opipljivi projekti.

Šampion energetske obnove

„Stalan napor ulažemo u poboljšanje prometne infrastrukture, kao i u sport i kulturu. Konkretno, proširili smo Dječji vrtić Gloria, čime je svakom labinskom djetetu osiguran smještaj u jaslicama i vrtiću, a liste čekanja poslali smo u povijest. U školama smo uložili u kvalitetu rada i boravka: sve škole su dobile e-dnevnike, a Osnovna škola Ivo Lola Ribar Kature je kompletno energetski obnovljena, što je najveće ulaganje u osnovne škole još od davne 1992. godine. Budući da želimo uvjerljivo držati status šampiona energetske obnove, u ovom smo razdoblju završili i radove na centralnom vrtiću, za što smo dobili više od 50 posto novca iz EU izvora. Kako bi našim mladima dodatno približili sport, na Katurama je u potpunosti obnovljeno igralište za košarku. U obnovi je postavljena umjetna podloga, zaštitne mreže, a izgrađeno je i igralište za badminton“, kazao je Glavičić u uvodnom dijelu Izvješća o radu.

Napokon rješenje za Dom za starije

Gradonačelnik je također podsjetio da Labin napokon ima rješenje i za Dom za starije. „Izgubilo se niz godina zbog problema zemljišta, no to smo sad presjekli i krenuli u izgradnju dugo očekivanog doma. Izrada glavnog projekta u završnoj je fazi, a građevinska dozvola očekuje se do kraja lipnja. Vrlo brzo nakon toga možemo krenuti u radove“.

Glavičić je u rekao da ima još jednu dobru vijest. „Konačno ćemo ubrzati izdavanje građevinskih dozvola. Izrada Prostornog plana Grada Labina je pri kraju, pa donošenje očekujemo u idućih mjesec dana. To će dodatno olakšati i ubrzati građanima dobivanje građevinskih dozvola. Ranije smo dobivali dosta kritika radi sporosti gradske administracije, čuli smo te kritike i želimo ubrzati proceduru“.

Najmanja nezaposlenost

Gospodarstvo stalno raste, a o tomu svjedoči najmanja nezaposlenost, brojne nove investicije na području grada u proizvodnji, turizmu i u trgovini. Poslovna zona Vinež ocijenjena je kao treća najbolja u zemlji, no više od te pohvale veseli stalni rast aktivnosti i poslovanja u toj poslovnoj zoni.

„Svjesni smo kako gospodarski rast mora pratiti i kvaliteta infrastrukture. Stoga smo krajem godine krenuli u veliko ulaganje u naselje Rabac – gradimo kružni tok na ulazu u Rabac, a cilj je veća sigurnost prometa, protočnost i oku ugodnija vizura ulaska u Rabac. Radovi na tom gradilištu će biti gotovi do kraja travnja. Nadalje, u naselju Kapelica upravo je gotova izgradnja kompletne infrastrukture u naselju Breg Ivanovci. Time je postignuta kvaliteta prometnice i ostale infrastrukture kakvu Grad Labin želi i u ostalim naseljima“, naveo je Glavičić u svom izvješću.

Natkrivena boćarska dvorana

Svakako valja spomenuti kako je u drugoj polovici 2018. godine završeno i natkrivanje boćarske dvorane. Nakon 35 godina i mnogih medalja, naš tradicijski sport dobio je krov nad glavom. Kad smo kod krovova, kompletno je obnovljen i onaj na Malom kazalištu. Završeni su i radovi šivanja stropa, a ovih dana kreće oslikavanje kao finalna faza radova.

„Na kraju, ali ne manje bitno, Labin je u opsežnom istraživanju proglašen četvrtim gradom po kvaliteti života u Hrvatskoj u kategoriji srednjih gradova. Četvrto mjesto nije loše, no naš cilj je bolje od toga. Želimo da Labin bude grad po mjeri čovjeka“, rekao je gradonačelnik Valter Glavičić. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa