Sponza u Saboru: Očekujem pozitivnu odluku za Uljanik

1
Giovanni Sponza
Giovanni Sponza

Saborski zastupnik IDS-a, Giovanni Sponza 27. ožujka je u Saboru na temu Uljanika postavio nekoliko vrlo jasnih, konkretnih i nedvosmislenih pitanja. - Jeste li u posljednjih godinu i pol dana od Vlade imali prilike čuti kako je država bila dužna nadzirati poslovanje Uljanika, da je ukoliko propadne Uljanik brodogradnja u Hrvatskoj mrtva, da nas ukoliko propadne brodogradnja čekaju ogromne i teške negativne posljedice jer brodogradnja na sebe vezuje tisuće radnika i desetak tisuća članova njihovih obitelji, da će se na Uljanik primijeniti model Agrokora te da će Vlada učiniti sve da se spasi brodogradnja, pitao je Sponza te odmah dao i odgovor – niste.

Napomenuo je kako smo posljednjih godinu i pol dana imali prilike svjedočiti periodu destrukcije i manipulacije, u kojem se svi problemi i rizici stavljaju na teret Uljanika. Podsjetio je kako je upravo Uljanik jedino brodogradilište koje nije restrukturirano i koje je u proteklih 20 godina od države dobio najmanje u odnosu na ostala brodogradilišta. S druge strane, od ukupne proizvodnje hrvatske brodogradnje od 86 milijardi kuna, Uljanik je sam sudjelovao s više od 50 milijardi kuna.

- Hrvatsku dugoročno ne može hraniti samo turizam, nego Hrvatskoj dugoročno trebaju industrija, poljoprivreda i turizam, a brodogradnja je danas jedina velika industrija  u našoj zemlji, kazao je Sponza.

Istaknuo je da Uljanik ima budućnost i to ako država uvede reda, uspostavi nadzor i sposobnu Upravu. - S obzirom na to da ministar financija zagovara stečaj, a ministar gospodarstva restrukturiranje, očekujem od predsjednika Vlade državničku odluku temeljenu na viziji, strateškom promišljanju i odgovornosti. Na kraju, istaknuo je da očekuje pozitivnu odluku za Uljanik, 3. Maj, a time i hrvatsku  brodogradnju te je, osvrćući se na jučerašnja događanja, podsjetio kako je IDS bio prvi koji je pozvao državne institucije da istraže svaki segment poslovanja Uljanika.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa