Flego i Miletić o Uljaniku:

'Utvrdite odgovornost svih, uključujući države'

14
Valter Flego i Boris Miletić
Valter Flego i Boris Miletić

"Istarska županija i Grad Pula prvi su pozvali DORH, odnosno resorne državne institucije da istraže apsolutno svaki segment poslovanja Uljanika. Izuzetno je važno, posebno u ovim neizvjesnim okolnostima u kojima se danas nalazi Uljanik, da se raščisti svaka sumnja i utvrdi odgovornost svih koji su Uljanik doveli do ponora, uključujući odgovornost i (ne)rad/nečinjenje same države.", navodi se u priopćenju povodom događaja u Uljaniku koje potpisuju Valter Flego i Boris Miletić.

"Današnjom akcijom istražnih organa, državna tijela su po prvi puta reagirala na poslovanje Uljanika. Nažalost, riječ je o reakciji, a ne proaktivnom nadzoru države uz koji Uljanik vjerojatno ne bi bio u situaciji u kojoj se danas nalazi. Na kraju, apeliramo na Vladu da ne koristi današnju situaciju kako bi skrenula pozornost i konačno poručila radnicima da traže drugi posao, što je jučer radnicima 3. maja okrutno poručio potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.

Bez obzira na ishod ove istrage, Uljaniku treba dati šansu, uz novu odgovornu upravu i adekvatan nadzor države. Brodogradnja je posljednja preostala velika industrijska grana u Hrvatskoj u kojoj radi velik broj radnika. Zatvaranje Uljanika i 3. maja ostavilo bi tisuće ljudi na ulici i označilo bi kraj brodogradnje u Hrvatskoj", napisali su župan Flego i gradonačelnik Pule Miletić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa