U tragediji na Matić poljani smrznula su se i tri Istrana, evo koja

1
Matić poljana
Matić poljana

"Možemo biti ponosni što smo imali privilegiju živjeti u Titovo vrijeme i pod njegovim vodstvom graditi „lijepu našu“. Bio je to vođa koji je radio za svoj narod ali i za sve narode svijeta, a posebnu pažnju posvećivao je mladima često ističući da takve omladine, kao što je naša, nema nitko na svijetu! Doista je bilo časno živjeti s Titom!", riječi su to Marija Ljubešića, predsjednika Društva Josip Broz Tito Poreč koje je godišnjom skupštinom zaokružilo još jednu uspješnu godinu te usvojilo program rada i financijski plan za 2019.

Porečani, kojih u društvu ima oko 500, izrazili su zadovoljstvo učinjenim, posebice stoga što su lani uselili u novi prostor u Ulici Nikole Tesle kojega su uredili i funkcionalno opremili što je preduvjet za još bolji rad. A aktivnosti i druženja ne nedostaje jer članovi mogu barem jednom mjesečno sudjelovati u nekoj manifestaciji vezanoj za NOB, Titovo djelo i antifašističku borbu.

Tako su u siječnju ove godine prisustvovali obilježavanju godišnjice pogibije narodnog heroja i prvog predsjednika NOO-a za Istru Joakima Rakovca a  sredinom veljače Memorijalu 26 smrznutih partizana, gdje su na Matić poljani, Mrkoplju i Begovu Razdolju položili cvijeće.

Među smrznutim borcima bili su i Istrijani Martin Maras iz Vrsara, Silvano Svilko iz Pule i Anton Mohorović iz Labina. Već u travnju očekuje ih obljetnica osnivanja bataljona Pino Budičin i manifestacija „Lipa pamti“ a 11. svibnja Titovi dani u Fažani i 25. svibnja Dan mladosti-radosti u Kumrovcu. Skupštinu je pozdravio i Josip Hrvatin, predsjednik Zajednice Društava „Josip Broz Tito“ Istarske županije naglasivši da se radi o najbrojnijem društvu  ne samo u Istri, već i u Hrvatskoj. Druženje je nastavljeno uz pjesmu i ples.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa