641 baner fazana
SDP Pule

Tražimo sankcije odgovornih za promociju knjige Mit o Jasenovcu

10
Sanja Radolović
Sanja Radolović

Gradska organizacija SDP-a Pula oglasila se priopćenjem u povodu, kako navode, „sramotne promocije knjige Mit o Jasenovcu'' održane 22. veljače u pulskoj Crkvi sv. Ivana Krstitelja. Propćenje koje potpisuje Sanja Radolović, predsjednica Gardske organizacije, u nastvaku donosimo u cijelosti.   

„Želim istaknuti kako do zadnjeg trenutka nisam vjerovala kako će do promocije zaista i doći. Sva tijela organizacije SDP Pule očekivala su kako će zdrav razum prevladati i da će ovakav sramotni događaj u vjerskom objektu biti zabranjen jer se kosi sa svime što bi institucija poput crkve trebala predstavljati.

Međutim, očito, nažalost, danas živimo u vremenima za koja se nismo niti u snu nadali da će doći.

Godinama se ruše i devastiraju antifašistički spomenici diljem Hrvatske uz prešutno odobravanje HDZ-a, Vlada Republike Hrvatske predvođena HDZ-om i Andrejom Plenkovićem mlako reagira na krajnje opasne izjave predsjednika EP, gospodina Tajanija u kojima izražava teritorijalne pretenzije na Istru i Dalmaciju, zemlje Zapadne Europe zakonskim rješenjima zabranjuju upotrebu ustaškog-fašističkog znakovlja i pozdrava, zabranjuju se koncerti osobama koje promiču ustaška-fašistička uvjerenja, a u Hrvatskoj doživljavamo da se medijski najavljuje i u crkvi promiče relativizacija strašnih zločina.

Zadnji događaji slobodne i javne relativizacije ustaških zločina u Jasenovcu pokazuju kako smo kao društvo preduboko zagazili u krivom smjeru zahvaljujući višegodišnjem koketiranju s povijesnim revizionizmom kako bi se skupilo šaku glasova.

Takva neodgovorna politika u kojoj se javno ne osuđuje kvislinški režim i njegovo djelovanje, dovela je do toga da nas mediji diljem Europe svrstavaju u rang zemalja koje žale za fašizmom i nacizmom. Što je krajnje žalosno kada znamo koliko ljudi s područja Hrvatske je dalo svoj doprinos, a i život, narodno oslobodilačkoj borbi.

SDP Pule oštro osuđuje promociju sramotne knjige te očekuje da se Porečko-pulska biskupija ogradi od navedenog događaja i da sankcionira sve odgovorne za ovaj čin“, stoji na kraju priopćenja pulskog SDP-a.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

AGENT/ AGENTICA ZA NEKRETNINE

Do: 20.01.2021.

FAŽANA-FASANA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/ICA

Do: 27.01.2021.

VIŽINADA-VISINADA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA