Puhovski odgovorio Čakiću: Nisam promijenio mišljenje o Cuccurinu

0
Dr. Žarko Puhovski
Dr. Žarko Puhovski

10. listopada javno ste zapitali: „Zašto je dr. Puhovski promijenio mišljenje o Cuccurinu?“. Vaše je pitanje utemeljeno na jednoj (razmjerno nevažnoj) neistini, ali i na (žalosno važnome) nerazumijevanju biti demokratske politike.

Neistina je da sam bio „među brojnim uglednim gostima na proglašenju rezultata predizbora u Ladonji“. Istina je, međutim, da sam „gostovao“ telefonski iz Zagreba (Vaša je neistina motivirala dio anonimnih komentatora prikopčanih uz Vaš portal da me odmah proglase plaćenikom koji prodaje mišljenje za turistički put u Istru).

U više sam navrata proteklih godina nijekao smislenost uvjerenja da su ljudi, koji su uspješni u privredi, samim time, i dobri kandidati na izborima. To mi se i danas čini razumnim. No, ako jedna od političkih organizacija u Hrvatskoj (naime Ladonja) omogući čitavome članstvu odlučivanje o listi za parlamentarne izbore, ako je pritom i prva i jedina među političkim strankama u Hrvatskoj, onda je, prema mojem mišljenju, doista riječ o važnome iskoraku. Upravo to sam telefonski i rekao 9. listopada. Kako je do toga došlo, ne znam, ali oni koji to čine u političkome životu nedvojbeno napuštaju autoritarnu logiku privrednoga ustroja – na koju se i odnosila moja kritika, koju ste neuko proglasili protuslovnom nedavnome moje iskazu.

Zaključak (koji ste, indikativno, formulirali već u naslovu?!) očito nije valjan. Jesu li razlozi Vaše greške u nedovoljnoj naobraženosti, ili nečemu drugome i nije bitno, no posvetite li ubuduće malo više pažnje tekstu i kontekstu, bit će, nadam se, bolje za sve. (Žarko Puhovski)

Tekst na koji je reagirao dr. Puhovski možete pročitati ovdje

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa