Zašto IDS prvi put povodom Valentinova nije darivao građane?

5
S prošlogodišnje podjele poklona za Valentinovo
S prošlogodišnje podjele poklona za Valentinovo

Valentinovo osim što je Dan zaljubljenih je i dan koji se obilježava kao rođendan IDS-a. Već godinama tim povodom IDS-ovi aktivisti građanima u svim istarskim gradovima dijele srcolike kolačiće. Ove je godine taj običaj prvi put izostao i to su mnogi građani primijetili, a neki su nas zbog toga i zvali.

Do sada je tradicija bila da IDS za Valentinovo dijeli kolačiće, a za Dan žena cvijeće, pa smo tajništvu stranke uputili pitanje zašto ove godine nije dijeljeno ništa. Kako nam je osoba koja nas je nazvala spomenula cvijeće mi smo automatski IDS pitali zašto ove godine nisu dijelili cvijeće.

Ali umjesto odgovora dobili smo bahatu opasku „sumnjamo da su vas čitatelji pitali zašto nismo darivali cvijeće povodom Valentinova jer IDS nikad nije dijelio cvijeće za Valentinovo nego za Dan žena“.

Ne znam kako će se, nakon ovakvog odgovora, osjećati naš čitatelj koji nas je nazvao, ali neki suvisli odgovor mogli su nam ipak dati. Od samih članova IDS-a mogli smo samo čuti „da je vrh stranke tako odlučio“.

S obzirom da nismo dobili službeni odgovor, dopustit ću si špekulaciju o mogućem razlogu, a na čitateljima je da ocjene jesam li u pravu ili ne.

Budući da Hrvatska nije u recesiji, a Istra je među četiri najrazvijenije županije, razlog ne može biti u štednji. Ja osobno mislim da se IDS-ovci boje građana Pule i da, nakon sloma Uljanika i slučaja s plažama, nisu imali dovoljno hrabrosti izložiti se javno pred svojim građanima. A kada već poklone nisu dijelili u Puli, najvećem gradu, onda nije imalo smisla dijeliti ih ni u ostalim istarskim gradovima. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa