Delicije iz Cerovlja: 'Med i pačja prsa se odlično slažu'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Med se odlično slaže s tjesteninom, ali i s mesnim jelima te morskim plodovima, tvrdi chef Josip Janjić iz konobe 2. peron u Cerovlju, piše 24sata. - Med i meso se vole, isto kao i med te domaća tjestenina s orasima. Med se može koristiti u nebrojeno slatkih i slanih recepata, a u kombinaciji s kozicama također pruža neodoljiv zalogaj - tvrdi chef. Naglašava da je sve stvar osobnog ukusa, ali i doziranja meda kao slatkog motiva slanom jelu. Jedan od savjeta za pripremu delicija s medom uključuje i to da se koristi med blažeg okusa, poput bagremova ili onoga od lipe, a i livadski med ulazi u tu kombinaciju.

- Naša kuhinja je prilagođena godišnjim dobima, a unutrašnjost Istre prepuna je domaćih namirnica - vrganja, šparoga, tartufa, domaćeg pršuta, sira, skute, maslinova ulja, a tu je upravo i domaći med iz Cerovlja - rekli su vlasnici tog obiteljskog restorana, Armando i Mariela Lušetić, piše 24sata na čijim stranicama pronađite recept za Pačja prsa u umaku od istarskog muškata, meda i naranče.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa