Ugljen ili plin: Kršanski vijećnici bez stava, Pićanci protiv bilo kakve elektrane

0
TE Plomin
TE Plomin

Povodom održavanja tematske sjednice Županijske skupštine o problematici izgradnje TE Plomin 3, koja će se održati u ponedjeljak, 29. listopada, predsjednik Skupštine Istarske županije Dino Kozlevac je 24. rujna zatražio i očitovanja Gradskog vijeća Labina te općinskih vijeća Kršana, Raše, Sv. Nedelje i Pićna s obrazloženjem sa „termoelektrana značajno utječe na uvjete života građana Labinštine“.

Gradsko vijeće Labina te vijeća Raše i Sv. Nedelje nisu ni raspravljala o tome, a kršanski i pićanski vijećnici su raspravu o TE Plomin 3 na ugljen stavili na dnevne redove svojih vijeća. „Mi o energentu buduće TE Plomin C svejedno nećemo odlučivati. Zašto da onda uopće raspravljamo o tome kada bismo građanima morali lagati. Onda bolje ne ni raspravljati“, priznao mi je jedan labinski političar. 

Općinsko vijeće Kršana je raspravu ipak stavilo na dnevni red, no kršanski vijećnici nisu zauzeli nikakav stav o energentu, već su izglasali zaključak da će se o tome očitovati tek nakon što svoj stav donese Skupština Istarske županije. U Pićnu je pak vladajući IDS sa svojim partnerima predložio da Općinsko vijeće Pićna donese zaključak da TE Plomin 3 mora biti na plin, ali je više glasova dobio prijedlog vijećnice Alenke Celić (AM) da se u Plominu nakon gašenja Bloka 1 više ne gradi nikakva elektrana, ni na ugljen ni na plin. Osim vijećnika oporbe, prijedlog vijećnice Celić podržala je i Kristina Đurović, a vladajući su bili suzdržani. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa