Silvano Hrelja najveći promašaj Kukuriku koalicije

0
Silvano Hrelja
Silvano Hrelja

Najveće iznenađenje istraživanja biračkog raspoloženja u 8. izbornoj jedinici, koje je provela agencija IPSOS Puls, nije slab rezultat Ladonje, ni dobar rezultat Lesarovih laburista, jer su oni bili očekivani za svakoga tko je pratio medijske istupe čelnika ovih dviju stranka. Puno je veće iznenađenje dobar rejting koalicije Blok umirovljenici zajedno-PGS-lista dr. Ljube Jurčića, za koju bi danas glasalo čak 7,1 % birača u Istri i Rijeci. Za Hrvatske laburiste Dragutina Lesara glasalo bi 6,1 % birača, a za Ladonju Plinija Cuccurina 3,6 % birača.

Dobar rezultat Bloka umirovljenici zajedno, koji dobro prolazi i u drugim dijelovima Hrvatske, sigurno nije s oduševljenjem primljen među strankama Kukuriku koalicije, čiji je četvrti partner (pored SDP-a, HNS-a i IDS-a) jedna druga umirovljenička stranka – HSU. Silvana Hrelju i HSU u Kukuriku je doveo Ratko Čačić, a osnovni motiv bio je da umirovljenički glasovi ne ostanu ispod izbornog praga.

Cijena toga nije bila mala. „Penzionerima“ su obećana tri sigurna mandata, od kojih jedan (Silvana Hrelje) u 8. izbornoj jedinici, te jedno ministarsko mjesto i to, kako je nedavno rekao Hrelja, „bilo koje ministarstvo“. Znači, Hrelja pod svaku cijenu mora biti ministar i spreman je, prema vlastitim riječima, prihvatiti bilo koji resor, od vanjskih poslova, preko obrane do zdravstva. Naravno, ako nema ništa bolje može i Ministarstvo rada i socijalne skrbi.

Sve su to ostali partneri u Kukuriku koaliciji morali prihvatiti kako bi umirovljenici glasali za njih, a onda šok – penzići uopće ne žele glasati za Hreljin HSU, već svoj glas radije poklanjaju jednoj drugoj umirovljeničkoj stranci. Što na to reći nego da je Hrelja najveći promašaj Kukuriku koalicije, totalni ćorak! Ako Kukuriku osvoji vlast, većina će im, nažalost, ovisiti i o tri glasa HSU-a, trgovačke stranke koja je prije toga punih šest godina bila u koaliciji sa Sanaderovim HDZ-om. (Nenad Čakić)

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa