Grad Pula nastavlja s obnovom zelenih površina i dječjih igrališta

0
Uklonit će se stari i zasaditi novi biljni materijal
Uklonit će se stari i zasaditi novi biljni materijal

Započeli su radovi na obnavljanju i uređenju zelene površine ispred Centra gradskih udruga Rojc i realizacija projekta uređenja dječjeg igrališta na Gregovici. U sklopu radova na obnavljanju i uređenju zelene površine ispred CGU Rojc planirano je uklanjanje većeg broja grmova koji su zbog dugogodišnje izoliranosti prerasli te u potpunosti izgubili formu. Po dovršetku radova na uklanjanju grmova, pristupit će se obrezivanju i oblikovanju krošnji stabala, sadnji novog biljnog materijala, uređenju stazica i postavljanju klupa i košara za smeće.

Obnova i uređenje navedene površine predviđena je Programom održavanja komunalne infrastrukture za 2012. godinu i zasigurno će uz samu revitalizaciju prostora doprinijeti i očuvanju postavljene urbane opreme.

Upravni odjel za komunalni sustav i imovinu Grada Pule također započinje realizaciju projekta na uređenju dječjeg igrališta na Gregovici, pored mjesnog odbora Gregovica. U ovoj se fazi izvode pripremni i zemljani radovi na pripremi površina, uređenju staza, nakon čega će uslijediti sadnja biljnog materijala. Odabrane su biljne vrste koje ne zahtijevaju visok intenzitet održavanja, pri čemu stvaraju zasjenjena i nezasjenjena mjesta, koje igrom visina, boja lišća, grana i cvjetova stvaraju zanimljivu sliku kroz sva godišnja doba. Između ostalog, predviđena je i zona s voćnim vrstama koju djeca mogu brati i jesti u toku igre.

Valja napomenuti da je ovo prvo dječje igralište namijenjeno za tinejdžere. Nabava i postava naprava slijedi početkom iduće godine, tako da će nastupanjem proljeća i ljepših sunčanijih dana tinejdžeri naći svoje mjesto za okupljanje i igru.

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa