Potpisan koalicijski sporazum IDS-SDP: Prirodni nastavak osmogodišnje uspješne suradnje

0
Valter Boljunčić i Denis Martinčić
Valter Boljunčić i Denis Martinčić

Predsjednik gradske podružnice IDS-a Pula Valter Boljunčić i predsjednik gradske organizacije SDP-a Pula Denis Martinčić potpisali su danas u prostorijama Socijaldemokratske partije sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za gradonačelnika, zamjenike gradonačelnika i Gradsko vijeće  Pule 2013. godine.

"Potpisivanje ovog sporazuma prirodni je nastavak osmogodišnje uspješne suradnje", izjavio je predsjednik pulskog IDS-a Valter Boljunčić, koji smatra da je to logičan potez s obzirom da, kako kaže, u proteklom mandatu nije bilo trzavica, te da je koalicija odlično funkcionirala.

Boljunčić je izrazio zadovoljstvo zbog jednoglasne odluke gradske organizacije SDP-a da se ide u koaliciju sa IDS-om, najjačom strankom na Poluotoku, te je naglasio kako je važno imati dobre partnere.

Boljunčić: Za političku stabilnost Pule važan je nastavak suradnje
Boljunčić: Za političku stabilnost Pule važan je nastavak suradnje
"Za političku stabilnost u Puli, kao za svaku jedinicu lokalne samouprave i same građane, od iznimne je važnosti nastavak suradnje, pogotovo sada u vrijeme gospodarske krize", istaknuo je Boljunčić.

Predsjednik gradske podružnice IDS-a Pula i predsjednik SDP-a Pula Denis Martinčić utvrdili su da će kandidata za Gradonačelnika Grada Pule predložiti IDS, kao i da će na zajedničkoj listi za izbore za Gradsko vijeće Grada Pule IDS imati 15 kandidata, SDP 10 kandidata, od čega će najmanje 4 kandidata biti predstavnici nacionalnih manjina.

Boljunčić i Martinčić istaknuli su da će IDS i SDP, u utvrđivanju zajedničke liste za Gradsko vijeće Grada Pule, voditi računa o razmjernoj spolnoj, dobnoj, socijalnoj i nacionalnoj zastupljenosti kandidata na listi.

Kandidat za gradonačelnika Grada Pule bit će ujedno i nositelj zajedničke liste za Gradsko vijeće Grada Pule.

Na potpisivanju koalicijskog sporazuma, osim predsjednika gradskih podružnica IDS-a i SDP-a, prisustvovao je i potpredsjednik IDS-a i kandidat za gradonačelnika Pule Boris Miletić, priopćeno je iz IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa