Dobrovoljnim darivateljima krvi uručeno priznanje Grada Poreča

25.10.2012 - 11:54
Dobrovoljnim darivateljima krvi uručeno priznanje Grada Poreča

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, zamjenica gradonačelnika Grada Poreča Nadia Štifanić Dobrilović primila je predstavnike Gradskog društva crvenog križa Poreč i dobrovoljne darivatelje krvi, koji su do sada najviše puta dali krv te su dio ove plemenite akcije.

Na početku prijema, Nadia Štifanić Dobrilović rekla je kako je darivanje krvi vrlo važno i čestitala jubilarnim darivateljima, naglasivši da se dio sebe koji daju, a to je krv, ne može platiti novcem. Tim je povodom pozvala mlade da se odazovu akcijama darivanja krvi te svim darivateljima čestitala njihov dan.

Đurđica Orlić, ravnateljica gradskog društva Crvenog križa Poreč, rekla je kako je ove godine organizirano devet akcija u kojima je prikupljeno 549 doza krvi, što je puno manje u odnosu na prošlu godine. Naglasila je kako to smatra problemom šire naravi jer Poreč na godinu može ostvariti i do 1000 doza, ali su potrebe transfuziologije Opće bolnice Pula smanjene.

Ovogodišnji jubilarci su: Jurec Branko (50 puta darovana krv), Marković Mirna (55 puta darovana krv), Prodan Goran (75 puta darovana krv)i Sinožić Edo (75 puta darovana krv) kojim je zamjenica gradonačelnika na kraju prijema poklonila posebno priznanje Grada Poreča – Parenzo.

Čestitku darivateljima uputio je i gradonačelnik Edi Štifanić u ime Grada Poreča , ali i osobno te izrazio zadovoljstvo što može svim plemenitim ljudima čestitati njihov dan.

Prema njegovim riječima, darovana je krv dar od srca i svi dobrovoljni darivatelji su kapima svoje krvi spasili nečiji život ili zdravlje, jer je krv kao lijek nezamjenjiva.

Tweet

Posljednje novosti