Miletić o podršci SDP-a: Drago mi je da su naši koalicijski partneri odluku donijeli jednoglasno

0
Boris Miletić, potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule
Boris Miletić, potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule

„Odlučio sam zatražiti povjerenje svojih sugrađana za još jedan mandat za gradonačelnika Pule, za što sam dobio povjerenje svojih kolega u Istarskom demokratskom saboru“, izjavio je potpredsjednik IDS-a i pulski gradonačelnik Boris Miletić na konferenciji za novinare, održanoj 25. listopada u prostorijama IDS-a.

Potpredsjednik IDS-a smatra da se puno toga napravilo u Puli u zadnjih godina, ali i da se puno stvari moraju još završiti. Pritom je naveo nekoliko gradskih projekata koji su se realizirali u Puli ili su u naprednoj fazi realizacije, te je posebno istaknuo uređenje Foruma, otvorenje Čitaonice kluba umirovljenika Pula, proširenje svih osnovnih škola u Puli, izgradnja vrtića i najsuvremenije škole u Hrvatskoj na Velom vrhu, izgradnja novih dvorana, uređenje kina Valli, brojnih umjetničkih galerija i gradskog groblja, kao i izgradnja novog parkirališta u Rojcu, četverotračnu pulsku zaobilaznicu, plinofikacija grada i kišne vrtove, te otvorenje centra za zbrinjavanje otpada Kaštijun i novog Stadiona Aldo Drosina.

Pulski gradonačelnik je naglasio kako je „bitno da se učinkovito rješavaju sustavni problemi ovoga Grada, kao što su pulsko priobalje i Opća bolnica te istaknuo koliko mu je „bitno završiti sve gradske projekte i vratiti Puli stari sjaj“.

„Puležani zaslužuju bolje mjesto za život, i tu cjelinu možemo zaokružiti zajedno“, poručio je Miletić, koji smatra da „dovršetkom ovih projekata, grad dobiva jednu sasvim novu perspektivu“. Pulski je gradonačelnik završio svoj govor istaknuvši da ćemo „zajedno podignuti Pulu“.

Na novinarsko pitanje da komentira jednoglasnu odluku gradske organizacije SDP-a da se ide u koaliciju s najjačom strankom na Poluotoku, IDS-om, Miletić je kazao kako je izrazito zadovoljan ovakvom odlukom pulskog SDP-a „s kojim IDS već osam godina zajedno donosi odluke i preuzima odgovornost“.

„Drago mi je da su naši koalicijski partneri odluku donijeli jednoglasno, dakle, nije među njima bilo podjela. Obzirom na dugogodišnju suradnju IDS-a i SDP-a, kako u Puli tako i Istri, ovakva je odluka važna upravo zbog nastavka te kvalitetne suradnje“, smatra aktualni gradonačelnik Pule. Miletić ističe važnost nastavka suradnje, pogotovo sada u vrijeme gospodarske krize, za svaku jedinicu lokalne samouprave i same građane izuzetno važna političkastabilnost.

„Upravo nam je ta stabilnost omogućila da krenemo u velike projekte koji se mogu vidjeti po Puli, naglasio je Miletić podsjetivši da su u posljednjih sedam godina uzajamnog vođenja donijeli kroz rad Gradskog vijeća oko 900 odluka, akata, zaključaka i svaki put su doneseni zajednički i jednoglasno, izuzetak je tek bila odluka o Brijuni rivijeri zbog poznatih okolnosti.

„I to dovoljno govori o skladnoj i kvalitetnoj suradnji koja će se nastaviti“, zaključuje Miletić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa